Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Co to za cyfra (słownie)?
Hej.

Dzisiaj się zawiesiłem nad tą cyfrą 2029200
Aby mi było łatwiej napiszcie mi ją słownie.
Gdzie powinienem wstawić kropkę czy to są tysiące czy setki tysięcy czy jak.
Mam dzisiaj zawiasa jakiegoś normalnie masakra... Pomóżcie.
Przyłącz się do Akcji zgłoś posta!
  Odpowiedz
? 1GB = 1.000.000.000 Bytes?
ach nie zauważyłem jaki to dział..
  Odpowiedz
2.029.200 <- dwa miliony dwadzieścia dziewięć tysięcy dwieście.

Chyba pomogłem.
  Odpowiedz
To przy okazji dorzucę jeszcze swoje trzy grosze.
Po pierwsze, to nie cyfra, tylko liczba. ;)
Po drugie, słownie brzmi dokładnie tak, jak napisał Hans.
Po trzecie, w polskiej pisowni nie używa się kropek (ani przecinków) do oddzielania w liczbie setek od tysięcy, tysięcy od milionów, itd. Kropki stosuje się w krajach anglosaskich, u nas liczbę zapisuje się albo w jednym ciągu, albo oddzielając grupy liczb spacjami. Przecinkiem natomiast oddzielamy ułamek dziesiętny.

Zapis prawidłowy: 2029200
Zapis prawidłowy: 2 029 200

Zapis nieprawidłowy: 2.029.200
Zapis nieprawidłowy: 2,029,200
  Odpowiedz
Kto napisze to słownie ? 2 389 439 843 PLN
Jak ktoś napiszę poprawnie to dam małą ściągę :D
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
Diablo09 napisał(a):2 389 439 843 PLN
Dwa miliardy trzysta osiemdziesiąt dziewięć milionów czterysta trzydzieści dziewięć tysięcy osiemset czterdzieści trzy złote. :P
  Odpowiedz
Tak jak pisałem post wcześniej daje małą ściągę/pomoc jak by ktoś miał problemy.

slownie.pl
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz