Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Cyfryzacja kraju
7 Listopada rozpoczyna się proces wyłączenia telewizji analogowej na rzecz nadawania cyfrowego, już dziś w województwie lubuskim został wyłączony sygnał analogowy.

Cyfryzacja obejmuje tych, którzy korzystają z naziemnych anten telewizyjnych. Nie dotyczy ona osób posiadających kablówki, czy platformy satelitarne.

Aby odbierać telewizje cyforwą nie trzeba kupować nowego telewizora, wystarczy dokupić dekoder DVB-T MPEG4 i podłączyć go do naszego telewizora wejściem SCART lub HDMI

Etapy cyfryzacji naszego kraju. /INTERIA.PL

[Obrazek: Mapa_pokazujaca_kolejne_5956941.jpg]

Ja posiadam w swoim domu dekoder do odbioru DVB-T już od 2010r i jestem zadowolony, przede wszystkim z jakości programów i z tego że jest ich więcej.
  Odpowiedz
Wychodzi na to, że u mnie dopiero wyłączą 23 lipca 2013 :D
A aktualne to chociaż ??
  Odpowiedz
Mój brat ma w pokoju telewizor z mpeg4 i niestety obraz czasami się rozmazuje i zanika, tak więc z odbiorem czasami są problemy. Wiem, że nie tylko u niego one występują.
  Odpowiedz
No i jak tam Zielona Góra i Gorzów bez analoga funkcjonują? Niech ktoś się podzieli wieściami, bo jestem ciekawy, jak to wszystko funkcjonuje, zwłaszcza w przypadku starszych modeli telewizorów.
  Odpowiedz
Ja w mazowieckim odbieram 15 kanałów tylko z jakością transmisji jest strasznie. Czasem przez 2-3 godziny nie ma obrazu na kanale. Mimo wszystko i tak zostaję przy cyfrowym polsacie bo standardowe kanały praktycznie nic ciekawego nie zawierają w swojej ofercie.
  Odpowiedz
Czytałem że podobno w większości miejsc w lubuskim wciąż odbierają analoga z sąsiednich województw.

Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk
  Odpowiedz
Ja w lubuskim 50km od nadajnika dekoderem dvb-t dokupywanym do telewizora odbieram telewizję beż żadnych problemów :) Jest chyba 20 kanałów o ile sie nie myle bo dokładnie nie pamiętam ;) Ja nie narzekam lepsze to niż analogowe a cyfrowego polsatu, N itp. nie mam :P
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
  Odpowiedz
Ja miałem n przez kilka lat ale doszedłem do wniosku że szkoda na to kasy co chce to i tak w necie obejrzę.

Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk
  Odpowiedz
Dokładnie, a np. jest jakaś nowość to i tak musisz dodatkowo płacić ;) Albo walka Wacha z Kliczką niedośćże za abonament w cyfrowym polsacie sie płaci gdzieś 40 zł za przyzwoitą liczbę programów to na dodatek trzeba wysłać sms'a za 40 zł żeby obejrzeć walkę którą w internecie można równie dobrze obejrzeć na żywo i włączyć poprzez HDMI w telewizorze ;) Ja tak zrobiłem :D
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
  Odpowiedz
To i tak mało płacisz ja płaciłem około 70-80zł na miesiąc w n z wszystkimi kanałami oprócz hbo
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości