Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
07.11.2012, 17:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.11.2012, 17:57 przez Marszal.)
7 Listopada rozpoczyna się proces wyłączenia telewizji analogowej na rzecz nadawania cyfrowego, już dziś w województwie lubuskim został wyłączony sygnał analogowy.
Cyfryzacja obejmuje tych, którzy korzystają z naziemnych anten telewizyjnych. Nie dotyczy ona osób posiadających kablówki, czy platformy satelitarne.
Aby odbierać telewizje cyforwą nie trzeba kupować nowego telewizora, wystarczy dokupić dekoder DVB-T MPEG4 i podłączyć go do naszego telewizora wejściem SCART lub HDMI
Etapy cyfryzacji naszego kraju. /INTERIA.PL
Ja posiadam w swoim domu dekoder do odbioru DVB-T już od 2010r i jestem zadowolony, przede wszystkim z jakości programów i z tego że jest ich więcej.
07.11.2012, 18:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.11.2012, 18:02 przez Swordancer.)
Mój brat ma w pokoju telewizor z mpeg4 i niestety obraz czasami się rozmazuje i zanika, tak więc z odbiorem czasami są problemy. Wiem, że nie tylko u niego one występują.
No i jak tam Zielona Góra i Gorzów bez analoga funkcjonują? Niech ktoś się podzieli wieściami, bo jestem ciekawy, jak to wszystko funkcjonuje, zwłaszcza w przypadku starszych modeli telewizorów.
Ja w mazowieckim odbieram 15 kanałów tylko z jakością transmisji jest strasznie. Czasem przez 2-3 godziny nie ma obrazu na kanale. Mimo wszystko i tak zostaję przy cyfrowym polsacie bo standardowe kanały praktycznie nic ciekawego nie zawierają w swojej ofercie.
Ja w lubuskim 50km od nadajnika dekoderem dvb-t dokupywanym do telewizora odbieram telewizję beż żadnych problemów Jest chyba 20 kanałów o ile sie nie myle bo dokładnie nie pamiętam Ja nie narzekam lepsze to niż analogowe a cyfrowego polsatu, N itp. nie mam
Dokładnie, a np. jest jakaś nowość to i tak musisz dodatkowo płacić Albo walka Wacha z Kliczką niedośćże za abonament w cyfrowym polsacie sie płaci gdzieś 40 zł za przyzwoitą liczbę programów to na dodatek trzeba wysłać sms'a za 40 zł żeby obejrzeć walkę którą w internecie można równie dobrze obejrzeć na żywo i włączyć poprzez HDMI w telewizorze Ja tak zrobiłem