Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Czego spodziewasz się w roku 2012?
Rainbow 
Czego spodziewasz się w roku 2012 od polityków, ludzi i gospodarki?

Moim zdaniem to będzie istna makabra jeśli chodzi o gospodarkę...
- politycy obiecali cudowną Polskę *czyt. jak to się spełni to będzie cud,
- wszystko idzie w górę: ceny, podatki - co za tym idzie - marże,
- płace dalej będą szły w dół ze względu na nieurodzaj (spójrzcie przez okno ile śniegu! :OO ),
- idzie w górę benzyna - co się równa większym kosztom transportu - większe koszty transportu = wyższe ceny produktów,
- wyższe ceny produktów = mniejszy popyt,
- mniejszy popyt = mniejsza podaż,
- mniejsza podaż = zwolnienia z powodu braku etatów,
- zwolnienia = bezrobocie,
- bezrobocie = głód,
- głód = PROTESTY.

Wyraźcie swoją opinię na ten temat... a może jakieś pomysły?
  Odpowiedz
Spodziewała bym się , wybuchu bomby w sejmie. I zmiana wszystkich rządzących w kraju - jak to mój tato mówi.
  Odpowiedz
Do wyżej wymienionej listy można również dodać ciężkie czasy dla osób niepełnosprawnych. Zwiększona ilość godzin pracy z siedmiu na osiem. Zakłady pracy chronionej zwalniają osoby niepełnosprawne z grupą trzecią i drugą gdyż PFRON (Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych) zmniejsza dofinansowania na pracownika i pracodawca musi więcej dokładać na wypłaty z własnej kieszeni (osoby niepełnosprawne zatrudniane są często w stowarzyszeniach pożytku publicznego [instytucje pozarządowe], które nie są majętne). Moja wiedza na ten temat bierze się stąd gdyż sam jestem pracownikiem w stowarzyszeniu "Polskie Towarzystwo Walki z Kalectwem Oddział Wojewódzki w Szczecinie".
Nie jestem politykiem więc to są tylko moje przemyślenia. Nie są one zbyt optymistyczne. Wiem, szkoda.
Moim zdaniem powinno się wprowadzić nowy porządek w Sejmie, gdyż od kilkudziesięciu lat widuje się te same gęby w telewizji, którym z roku na rok przybywa "ciałka", a forsa się wysypuje z kieszeni. Niech dadzą szansę młodym, wykształconym.
Myślę, że jak tak dalej będzie jak w tym roku, to w końcu ludziom puszczą nerwy. Nie miałbym nic przeciwko jakiejś rewolucji.
Coraz więcej Obywateli będzie wyjeżdżać za granicę, prywatyzacja się jeszcze bardziej rozwinie. Dojdą trudności o polskich pracowników i będzie trzeba sprowadzać obcokrajowców. Polska zasmakuje kolejny rozbiór z tym, że bez ingerencji zbrojnej.
A ta sprawa z podwyższeniem wieku emerytalnego to już w ogóle "zal.pl". Bez komentarza.
"Wszyscy Kłamią"... - Gregory House
  Odpowiedz