Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
07.06.2012, 18:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.06.2012, 18:04 przez VanPure.)
Witam, mam takie nietypowe pytanie.
Gdyż mam całkiem dobry komputer, być może jest zaśmiecony, ale raczej nie, gdyż robię tygodniowe defragmentowanie.
Mój problem polega na tym, że, kiedy siedzę na gg i wejdę w Mozillę ( internet ) komputer zaczyna mi się ciąć, jak nie wiem.
Czy ktoś wie o co w tym chodzi ?
Proszę o pomoc.
A kiedy robiłeś ostatnio formata ??
może masz dużo na włączanych po starcie systemu programów, ja tak mam ale, formata nie robiłem od 2 lat i mi tak muli ale...
Trochę zbyt mało informacji podałeś, ale ja proponowałabym wykonać czyszczenie programem CCleaner, później możesz sprawdzić HD Tune. Być może jakiś problem z dyskiem. Jeśli nie będzie bad sektorów, a po usunięciu śmieci problem nie zniknie, polecam wykonać logi z programu OTL i założyć temat na jakimś dobrym komputerowym forum. Ja już kilka razy ratowałam w ten sposób komputer.
07.06.2012, 20:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.06.2012, 20:25 przez Nicholas.)
1. Włącz to wszystko przy czym Ci tak muli kompa i wejdź w Menedżera zadań>Wydajność i powiedz ile masz % w użyciu procesora. 2. Podaj nam tutaj swoje parametry PC.
"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
Może podałbyś chociaż specyfikacje sprzętu bo "całkiem dobry komputer" nic nie mówi. Dla jednego całkiem dobry,
będzie stary AMD 2600+ a dla innego intel i7 970 tak więc napisz jakim sprzętem dysponujesz.
Być może masz za mało Ramu ponieważ nowe GG (wersja 11) jest bardzo ramożerna.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
Proponował bym wyłączyć wszystkie wtyczki w przeglądarce i sprawdzić czy przy włączonym gg problem występuje nadal. Jeśli tak przeinstaluj gg i ewentualnie przeglądarkę. Wpierw jednak uruchom obie aplikacje jednocześnie i sprawdź w menadżerze zadań poziom obciążenia przez procesy gadu gadu i przeglądarki, po czym przeinstaluj oba programy i sprawdź czy problem występuje nadal. Oczywiście poinformuj nas na forum o tym który proces zużywa więcej zasobów i czy rozwiązałeś problem.
08.06.2012, 11:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.06.2012, 11:31 przez VanPure.)
Mam gg 10.5 . Mam kompa o przybliżonych parametrach : 1.800+ procesor, 512 ram, 128 karta graficzna... Wiem, że nie jest on bardzo dobry, wręcz przeciwnie , ale np. mój kumpel ma kompa trzy razy gorszego i jak uruchomi gg i przeglądarkę to nic mu się nie tnie. Użycie procesora kiedy otworzę obie aplikacje wynosi nawet 66 %.
Na partycji systemowej mam wolnego ponad 4 Gb.