Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Czy chomikuj uczciwie nalicza punkty?
Ostatnio już czwarty raz zaobserwowałem jak użytkownik pisze, że coś pobrał, a w rejestrze punktowym nie ma o tym wzmianki. Bywa, że użytkownik pyta o grę czy dodatek i mówi, że mu nie działa. Pytam wiec kiedy pobierał i w punktach historii punktów nie ma wzmianki o tym, że ktoś te pliki pobierał w zbliżonej dacie do tej której podał, chociaż wyraźnie niektóre paczki musiały pochodzić z mojego chomika, bo sam je robiłem.

Czasami w wyjątkowych sytuacjach zwracam za transfer o ile user nie trolluje mi komentarzy tylko pyta na pw i poda solidny powód, oraz udowodni mi, że pobrał plik i faktycznie z jakiegoś powodu mu nie działa. W ten sposób już cztery razy na 100% chomikuj nie naliczyło punktów. Jest to raczej celowe działanie, a nie losowe, bo niektóre gry składają się z partów, więc powinna być wzmianka chociaż o jednym, a czasami nie ma wcale, mimo, że ktoś pokazuje mi screen z mojej paczki na jego komputerze.

Ostatnio też zauważyłem spory wzrost zysków z punktów, ale to raczej przypadek, może gdzieś w google na niektóre pliki wskoczyłem wyżej.

Myślicie, że chomikuj jest jeszcze bardziej nieuczciwe niż obecnie nam się wydaje?

Postanowiłem dać temat tutaj, bo dopóki się nie potwierdzi, to raczej nie pasuje do ciemnej strony, a spekulować w pubie chyba można.
  Odpowiedz
Nie mam dowodów, ale potwierdzam. Też miałem wiele razy taką sytuację. I też byłem zdziwiony tą sytuacją.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
No możliwe, że tak jest licznik nic nie daje ale jeśli przy 1000 odwiedzin miałem kiedyś tyle samo punktów co teraz przy 300 to coś jest na rzeczy
  Odpowiedz
Ilość odwiedzin na chomika nie ma się nic do ilości zarobionych punktów.
Bo możesz mieć 3000 odwiedzin dziennie, i 15000 pkt, bo wszyscy się będą tylko reklamować, albo po prostu przeglądać.
A możesz mieć 200 odwiedzin i tyle samo punktów, bo ludzie będą tylko wchodzić po to, żeby coś pobrać.
  Odpowiedz
To i ja dodam coś od siebie.

Od jakiegoś czasu wgl się nie reklamuję i zmalała mi ilość pkt.
Zarabiałem wtedy zaledwie 1 000 pkt na dzień (Z moich i zachomikowanych)
Lecz po kilku dniach (bez reklam) ilość pkt wzrosła do normy czyli około 5 000 pkt.
Wiem że to nie dużo ale już ponad pół roku nie wysyłam reklam.
  Odpowiedz
To przez to że wiele osób rezygnuje. Ja mam to samo, a nawet lepiej niż miałem. A poza tym są święta i więcej osób dłużej siedzi na chomiku.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Ja mam podobnie reklamowałam chomika po 3tys reklam dziennie ilość odwiedzin miedzy 600 a 1000 a punktow 5tys to juz było dobrze a teraz przestałam reklamować już prawie 2 ty odwiedzin miedzy100-200 a punktow 15-20tys heh
[Obrazek: Seriale_LOVE.gif]
  Odpowiedz
Ja mam wyjaśnienie niektórzy pobierają zachomikowane pliki a że jest pod plikiem odnośnik do waszego chomika piszą do was bo wy ten plik wrzuciliście osoba od której pobrał i tak jej nie pomoże bo ona tylko chomikuje tak jest w moim przypadku
Wysyłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2
  Odpowiedz
Jeśli chodzi o zdobywanie punktów, to liczy się głównie google i wyszukiwarka chomikuj, oraz zachomikowane pliki, a reklama to swoją drogą. Nie róbmy jednk offtopu. Być może chomikuj nie zalicza pobrań plików w wyniku błędów na serwerze lub celowo. Pewne jest tylko to, że zdarzają się przypadki jakie opisałem. Następnym razem napiszę do administracji jeśli spotkam się z podobnym przypadkiem, ciekawe co odpiszą. Pewnie kolejną regułkę z jakiegoś notatnika.
  Odpowiedz
Jakiś czas temu też mi się to przytrafiło. Miałem głownie muzykę i zachomikowane kilka gier podzielonych na party. Muzyki sporo schodziło ale nie o tym. W ostatnio pobranych plikach wyświetlało że pobrano kilka partów gry. Kolejnego dnia zaglądam a pkt nie ma. 2 dni później sytuacja się powtórzyła. Zdecydowałem skierować moje spostrzeżenia do administracji. W odpowiedzi otrzymałem tylko wykaz za co naliczane są pkt. Spróbowałem jeszcze raz wytłumaczyć, jednak bez skutku. Cały czas jak by do nich nie docierało co się pisze. Sprawę zostawiłem nie wyjaśnioną...
  Odpowiedz