Jest już kilka takich tematów na forum, jakby co to wyżej podane są linki
Więźniowie mają za dobrze, trzy razy dziennie posiłek, dostęp do telewizora a może nawet internetu, nie wiem nie angażuje się w ten temat.
Niektórzy to naprawdę przenoszą się do lepszego świata, są więźniowie że im to pstro, czy zabili człowieka, czy nie. Ja bym stanowczo zaostrzył rygor, bo nie chce mi się nawet myśleć aby taka łajza się wylegiwała przed telewizorem, która odebrała ojców, rodzinę, dzieci innym. Za wszelkie morderstwa musi się równać dożywocie no chyba że osoba która zabije człowieka jest chora umysłowo, albo nieumyślnie spowodowała śmierć, to co innego.
Dożywocie z zaostrzonym rygorem, tzn., praca na rzecz zakładu w którym przebywa dana osoba, przynajmniej kilka godzin dziennie, w odpowiednim zabezpieczeniu na wszelkie ucieczki. I nie trzy posiłki a jeden, na resztę można sobie zapracować bo przecież miało się rączki czy nóżki krzywdząc innych. Tak jak powiedziałem dożywocie, dla takich złoczyńców, bo nic innego dla takiej osoby która przesiedziała 25 lat więzienia a deklaruje dalej że będzie gwałcić i zabijać. Jak można karać tak nisko takich barbarzyńców, okres za kratami może być dużo niższy od prognozy. Z 15 lat zrobi się siedem.
Jeszcze jakiś czas temu pijanym rowerzystom dawało się po po rok, czy dwa lata więzienia, którzy wpadli razy czy dwa, a takiemu zdemoralizowanemu bydłu nie wiele więcej. Brak słów po prostu...