Czy oddajesz krew?
|
28.12.2011, 15:33
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
28.12.2011, 15:45
28.12.2011, 17:22
"Tu nie chodzi Daria o twoje potrzeby. Tu akurat chodzi o potrzeby innych ludzi. chodzi o pomoc tym którym twoja krew może uratować życie"- tungar, wyobraź sobie, że wiem, o co chodzi, idiotką nie jestem. Po prostu jestem szczera. Teraz jest taka moda na oddawanie krwi. Propaganda głosi, że to takie fajne, że oddając krew jesteś trendy. Ludzie już zapomnieli, że w niektórych przypadkach oddawanie krwi może być niebezpieczne. Osoby np. mające problemy z krążeniem, niskie ciśnienie nie powinny oddawać krwi. Jeżeli ktoś ma problemy z krążeniem, to oddawanie krwi może się dla niego źle skończyć. Nie wspomnę już o tym, że zdarzały się przypadki, iż w trakcie transfuzji dawcę zakażono żółtaczkę lub hivem. Jak ktoś jest całkowicie zdrowy i silny i odczuwa potrzebę oddawanie krwi, to niech oddaje, ale dlaczego wszystkich do tego zmuszasz? Ja powtórzę raz jeszcze: nie odczuwam potrzeby oddawania krwi i chyba mam do tego prawo. Jeżeli to oznacza, że jestem złym człowiekiem, że nie liczę się z potrzebami innych, to trudno. Nawet jakbym oddawała, to bym się tym nie przechwalała gdzieś tam na forum w internecie, bo i po co?
29.12.2011, 19:25
Tungar -
![]() Krwi nie oddaję ale myślę że w przyszłości będę to robił. ![]() "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze." |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości