Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Czy to można nazwać kradzieżą konta.?
Witam.
Ostatnio chciałem sprzedać konto na chomikuj.pl (pewnie niektórzy widzieli).Wystawiłem też takie ogłoszenie na innym forum, i właśnie tamtego forum odezwał się koleś, który bardzo chętnie kupi chomika.Pogadaliśmy trochę, wypytał się wszystkiego itp.Po 1 dniu napisał że kod na wymianę za chomika będzie wieczorem, i żeby przesłać mu passy, no to zgodziłem się, na tamtym forum też młodszy jestem, więc czemu nie.Na chomiku wprowadził swoje zmiany, a co najlepsze, zablokował go.
Napisałem mu kiedy będzie kod, a on że jest poza granicą kraju i nie może kodu wysłać. i tak przez 2 dni.Wczoraj wieczorem napisał jednak że on chomika nie chce, bo mu się nie opłaca.I co ja mam teraz zrobić.? Chomika już użył, zablokował, ma wszystkie passy do chomika (wp.pl/chomiczkuj.pl), i dodatkowo wysłałem mu kod do bota do chomikuj.Piszę mu że przecież widział co bierze, to on nadal swoje.Jeśli ktoś by był w stanie pomóc, serdeczne dzięki .
[Sygnatura usunięta przez moderatora.]
  Odpowiedz
Jak można wysłać komuś passy do konta przed wpłatą gotówki? To tak jakbyś mu to konto podarował bo umowa ustna w tym przypadku ma tyle do gadania co nic.

Za tą naiwność masz nauczkę na przyszłość, że pierw kasa - potem towar. Kto robi to na odwrót ten traci.
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz