Ankieta: Czy zrobiliście update do Windowsa10? Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
Tak. | 2 | 28.57% | |
Nie. | 5 | 71.43% | |
Razem | 7 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Czy zrobiliście update do Windowsa10?
|
02.01.2016, 22:37
Pytanie do posiadaczy Windowsa 7 i 8. Jak wiadomo, Microsoft udostępnił Windowsa 10 dla wszystkich posiadaczy siódemki i ósemki. A czy Wy skorzystaliście z tej możliwości?
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
03.01.2016, 00:07
Jasne że tak. Może trochę lapek zwolnił i bateria trzyma krócej, ale nie chce mi się przy tym grzebać i stawiać system na nowo.
03.01.2016, 00:23
Nie. Siedzę na 7, bo jak dla mnie najstabilniejszy. Aktualizacje mam wyłączone.
03.01.2016, 00:33
Ja nie zaktualizowałem i raczej tego nie zrobię. Windows 10 to moim zdaniem straszna porażka, system brzydki, niedorobiony i zbyt dużo z nim problemów. Nawet jak by mi teraz dopłacili 100zł i tak bym siódemki nie zastąpił.
03.01.2016, 05:00
Nie, Win 10 to za duża inwigilacja, jak zwykle na samym początku są też problemy z samym systemem, czy to sterowniki czy jakieś programy w dużej ilości przypadków mogą nie działać.
fb.com/adipedesign
03.01.2016, 11:42
Nie. Siedzę na Win 8.1 i jest mi wygodnie
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.
Strona z tapetami na pulpit - polecam
03.01.2016, 11:45
Zrobiłem, ale potem zrobiłem downgrade do 8.1
Wg mnie W10 nie jest brzydki, jest ładniejszy, a raczej ma lepszy pomysł na rozmieszczenie niektórych opcji, co nie zmienia faktu że jest niedopracowany, a komputer dostawał szału gdy były wyszukiwane aktualizacje. W windows 7 i 8.1 inwigilacja jest podobno na takim samym, wysokim poziomie. Za sprawą pewne aktualizacji,łatki.
03.01.2016, 13:49
A propos inwigilacji w Win7,8 i 10: http://www.purepc.pl/oprogramowanie/czy_..._sieciowej
Co do łatek wprowadzających inwigilację to można je usunąć, były artykuły na ten temat. Były teorie jakoby MS miałby zatajać kompletnie do czego są aktualizacje ale nie sądzę aby mógł się do tego posunąć.
05.01.2016, 19:40
Ktoś w ogóle przesiadł się na ten system na dłużej? Jak to ogólnie się sprawuje? Przesiadki raczej nie przewiduję, ale z chęcią przeczytałbym jakąś sensowną opinię, bo jestem ciekaw, czy MS dopiero robi podwaliny pod coś większego, czy najzwyczajniej w świecie upchnął kilka dodatkowych opcji i ewentualnie coś "udoskonalił".
06.01.2016, 03:19
Zrobiłem update. Zakochałem się w nie jednej funkcji tego systemu jak np. szybkie nagrywania ekranu czy natychmiastowe wyszukiwaniu plików/programów. Wygląd mi nie przeszkadza i nie martwię się inwigilacją. Nie ściągam piratów, nie umieszczam nic w sieci i nie mam nic do ukrycia. Jeśli serio myślicie, że Microsoft Was szpieguje to wyobraźcie sobie, że google wie prawdopodobnie gdzie będziecie za 30min lub co zjecie na swoje śniadanie W internecie nie istniej coś takiego jak anonimowość. Możecie używać proxy, zmieniać ip, maskować się ale to i tak na nic. Złudzenie!
Jedyne na co na razie mogę narzekać to co jakiś czas system ,np. podczas grania w gry, potrafi wywalić sterownik od karty graficznej. Wcześniej tego nie było! |