Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Czytacie Biblię?
Czytacie biblię? Ja osobiście używam aplikacji YouVersion, która umożliwia w doyć ciekawy sposób konsumowanie słowa Bożego.
Mamy m.in. możliwość Tworzenia takich pięknych obrazków z cytatami i udostępniania ich znajomym. Super sprawa, serio.
[Obrazek: 12395630_880757848698807_265114777_n.jpg...e=5676FB05]
  Odpowiedz
Temat pasuje do działu o religii.

Ja osobiście czytam Biblię, aha! - z dużej litery Sylwek.

Przeczytałem cały Nowy Testament. Moją ulubioną Ewangelią jest Ew. św. Jana oraz lubię też list św. Jakuba. Ewangelia ciekawie, zwięźle napisana, list natomiast mówi ważne rzeczy o wierze i uczynkach. Ze Starego Testamentu lubię Księgę Mądrości Syracha, przeczytałem prawie całą, ciekawa, życiowa, polecam.

A Ty Sylwester podzielasz zdanie św. Jana odnośnie tej grafiki którą wkleiłeś?
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
Biblia jest to dla mnie zbiór myśli Chrystusa. Nie widzę potrzeby pisania jej duża litera. A jak juz jesteśmy przy "błędach" to nie piszemy z dużej litery, tylko duża litera.

Jest to jeden z moich ulubionych cytatów z NT. Wiec podzielam.
  Odpowiedz
Dzięki, ja też robię dużo błędów.

Co do Biblii małą literą, no to jak sobie chcesz. Jeśli jednak mówisz, że jest Ona zbiorem myśli Chrystus to w takiej sytuacji raczej wskazane jest by pisać dużo literą. Teraz nasuwa się pytanie kim jest Chrystus dla Ciebie?

Moimi ulubionymi cytatami są:

Wszystko mogę w tym, który mnie umacnia (Flp 4, 13)

Tak bowiem Bóg umiłował świat, że Syna swego Jednorodzonego dał, aby każdy, kto w Niego wierzy, nie zginął, ale miał życie wieczne. Albowiem Bóg nie posłał swego Syna na świat po to, aby świat potępił, ale po to, by świat został przez Niego zbawiony. (J 3, 16-17)

Moje owce słuchają mego głosu, a Ja znam je. Idą one za Mną i Ja daję im życie wieczne. Nie zginą one na wieki i nikt nie wyrwie ich z mojej ręki. (J 10, 27-28)

Ten, kto ma Syna, ma życie,
a kto nie ma Syna Bożego,
nie ma też i życia.
(1 J 5,12)
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
Chrystus? Jest dla mnie synem Bożym. Kimś kto stanął w obronie ludzkości.
Moje ulubione cytaty sa o uzdrawianiu, jak bede w domku to wstawię.
Ogólnie silnie wierze w uzdrowienia poprzez modlitwę, a nawet dwóch byłem świadkiem.
  Odpowiedz
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
Niedostępny
  Odpowiedz
  Odpowiedz
Moje "perełki" :

Księga Liczb 31:17

Zabijecie więc spośród dzieci wszystkich chłopców, a spośród kobiet te, które już obcowały z mężczyzną.

Księga Powtórzonego Prawa 21:10-14

Jeśli wyruszysz na wojnę z wrogami, a wyda ich Pan, Bóg twój, w twoje ręce i weźmiesz jeńców, a ujrzysz między jeńcami kobietę o pięknym wyglądzie i pokochasz ją - możesz ją sobie wziąć za żonę i wprowadzić do swego domu. Ona ogoli swą głowę, obetnie paznokcie i zdejmie z siebie odzież branki. Zamieszkawszy w twym domu opłakiwać będzie swego ojca i matkę przez miesiąc. Potem pójdziesz do niej, zostaniesz jej mężem, a ona twoją żoną. Jeśli ci się przestanie podobać, odeślesz ją, gdzie zechce, nie sprzedasz jej za srebro ani nie obejdziesz się z nią jak z niewolnicą, ponieważ obcowałeś z nią wbrew jej woli.

Księga Ezechiela 9:5-7

Do innych zaś rzekł, tak iż słyszałem: «Idźcie za nim po mieście i zabijajcie! Niech oczy wasze nie znają współczucia ni litości! Starca, młodzieńca, pannę, niemowlę i kobietę wybijajcie do szczętu! Nie dotykajcie jednak żadnego męża, na którym będzie ów znak. Zacznijcie od mojej świątyni!» I tak zaczęli od owych starców, którzy stali przed świątynią. Następnie rzekł do nich: «Zbezcześćcie również świątynię, dziedzińce napełnijcie trupami!» Wyszli oni i zabijali w mieście.
Kształt bez formy; odcień bez koloru
Sparaliżowana siła; gest bez ruchu

[Obrazek: Yhk8Q]
  Odpowiedz
Poczytam od czasu do czasu Biblię, bardzo życiowa księga. Daje dużą motywacje do życia. :)
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości