Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Darmowy polski system operacyjny
Link gdzie można przetestować online: http://serwer1351627.home.pl/os/demo/web..._login.php

Dość ciekawie prezentuje się system
Więcej info:
http://tnij.org/99t5

Wczoraj testowałem, nie wiem czy można nazwać to systemem czy jakimś skryptem ?
Waży zaledwie 23mb :D
  Odpowiedz
JA bym to coś raczej do jakichś skryptów zaliczył.
Testowałeś online demo, czy pobrałeś i zainstalowałeś?
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
Pobrałem, zainstalowałem, wygląda to nie wiem jak to ująć nakładka na windows'a :D
Ale fajnie wygląda.
  Odpowiedz
A jeśli chodzi o programy na ten system to.....? :)
Jakie sa dostępne? Coś na podobe winamp, pakiet office itd? Są wgl programy jakieś na to? :)
  Odpowiedz
No nie wiem, nazywanie tego systemem to chyba jednak drobne nadużycie.
Nie wiem do czego miałby mi posłużyć, jeśli w wersji instalacyjnej jest to samo to można
to nazwać bardziej gadżetem niż systemem.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Hmm to mi nie wygląda na jakiś OS. 23mb? Serio? Zobaczcie ile waży windows, linux. Napisane jest, że to Webowy system nawet w temacie na tym portalu. Zdaje mi się, że nie do końca wiedzą jednak co to znaczy. Przetestowałem to i fajnie wygląda wizualnie, a prosto zrobione. Taki OS w przeglądarce, pozwalający trzymać dane na serwerach tylko, że testowy na razie. Swojego rodzaju nakładka tylko nikomu na razie niepotrzebna chyba, bo mało osób z tego korzysta. Poza tym nie oszukujmy się, łatwe do przejęcia gdyby ktoś chciał. Poczytajcie komentarze. Jak widzę, ludzie bardziej się znają od WP
  Odpowiedz
23 MB to nie jest mało. Jest dystrybucja linuxa o rozmiarze 9 MB: http://distro.ibiblio.org/tinycorelinux/downloads.html
  Odpowiedz
Na pewno przetestuje. Zobaczymy co to.
  Odpowiedz
Raczej nie nazwał bym tego pełnoprawnym systemem, ale i tak dobra robota. Polacy potrafią.
  Odpowiedz