Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Dekoder DVB-T - zakodowany Polsat News
Witam,

wczoraj kupiłem do swojego telewizora dekoder DVB-T niezbędny do odbioru cyfrowego sygnału telewizji naziemnej.

[Obrazek: Ferguson_ariva_t65_Odjechani_com_pl-1347088511.jpg]

Wśród znalezionych nowych kanałów, mam również Polsat News, ale ten kanał jest zakodowany.

Jak można go odkodować, komu zapłacić abym miał dostęp do Polsat News?
Czy da się to zrobić bez podpisywania umowy np. z Cyfrą+, telewizją N,
czy innym operatorem umożliwiającym odbiór kanałów odbieranych przez antenę satelitarną?
  Odpowiedz
Z tego co mi wiadomo to będą co jakiś czas odblokowywać kanały w telewizji naziemnej
Cytat:Czy da się to zrobić bez podpisywania umowy np. z Cyfrą+, telewizją N,
Nie , nie da się tak tego zrobić umowy np. z Cyfrą+, telewizją N" , ponieważ ten kto wyprodukował te dekodery do telewizji naziemnej jest osobnym operatorem.
  Odpowiedz
raden__ napisał(a):Z tego co mi wiadomo to będą co jakiś czas odblokowywać kanały w telewizji naziemnej
Przecież ja nie o to pytałem. Kanały są już dostępne od czerwca tego roku.
Część z nich jest natomiast zakodowana, ale chyba nie rozumiesz na czym to polega.

raden__ napisał(a):Nie , nie da się tak tego zrobić umowy np. z Cyfrą+, telewizją N" , ponieważ ten kto wyprodukował te dekodery do telewizji naziemnej jest osobnym operatorem.
Raden co Ty wygadujesz? Ty w ogóle wiesz o czym piszesz?

Producenci dekoderów nie są właścicielami multiplexów więc nawet nie mogą być operatorem.
To, że nie mogę tego załatwić z cyfrą czy "enką" lub polsatem to ja wiem. Nie czytałeś dokładnie mojego posta.

Nie wiem kto jest operatorem DVB-T i nie wiem czy można już u nich załatwiać zakup kodowanych programów.
Wiem, że do przetargu startowało kilka firm, ale na tym moja wiedza się kończy.
  Odpowiedz
Na pewno w instrukcji lub opakowaniu jest numer do biura informacyjnego bądź pomocy. Proponuję tam zadzwonić i się spytać.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
To o czym piszesz Adminie to pakiet TV Mobilna, oferta należy do polsatu.
Kanały telewizyjne dostępne w ramach oferty Pakietu Extra to Polsat News, Polsat Film, TVP Seriale, Kino Polska, Comedy Central, Polsat Sport, Polsat Sport Extra, Nickelodeon, oraz kanały cyfrowego radia.

Dla abonentów którzy podpiszą umowę na dostęp do usługi TV MOBILNA opłata miesięczna będzie wynosiła 19,90zł. Dla użytkowników którzy zdecydują się na TV MOBLINĄ bez zobowiązania w postaci umowy, opłata miesięczna wynosi 21,50zł. Jeżeli jesteś już abonentem Cyfrowego Polsatu to opłata abonamentowa za TV MOBILNA będzie dla Ciebie niższa, bo tylko 9,90zł miesięcznie.

TV MOBILNA nadawana jest z innych nadajników niż Pakiety bezpłatnych kanałów MUX1, MUX2 i MUX3.

Mapę zasięgu znajdziesz na stronie polsatu, jednak skoro u Ciebie już działa to znaczy że jesteś w zasięgu.
  Odpowiedz