Donald Trump 45 prezydentem USA
|
25.01.2017, 15:52
Co myślicie o Donaldzie Trumpie i jak widzicie go jako kolejnego prezydenta USA, czy będzie starał się złagodzić stosunki z Rosją i w którą stronę waszym zdaniem jego polityka pójdzie odnośnie Polski jak i świata?
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
25.01.2017, 19:46
Mi się podobają jego ogólne plany, widać, że ma jaja. Robi to czego inni rządzący by się bali robić. Ale aby wydawać konkretne osądy, to trzeba poczekać jeszcze przynajmniej kilka miesięcy aby zobaczyć jakieś konkretne wyniki jego działalności.
26.01.2017, 14:43
Jaja ma to prawda, tak samo jak u nas Korwin. Jednak te wszystkie afery wokół jego, plotki i ogólnie jego kontrowersyjne wypowiedzi... Moim zdaniem taka osoba nie powinna zostać dopuszczona do kandydowania.
Jest jeden plus myślę, ale nie wiem jeszcze jak to będzie wyglądać w przyszłości. Chodzi o złagodzenie stosunków z Rosją. Myślę, że jeśli Stany z Rosją dogadałyby się to razem mogą mieć wspólną politykę w niektórych ważnych sprawach dla świata np. odnośnie Syrii, ISIS. Trump mówił ostro o tym, że chce wypędzić muzułmanów z USA, zbudować mur na granicy z Meksykiem. Myślę, że mógłby mówić o tym w sposób bardziej cywilizowany i bardziej roztropnie podchodzić do tych tematów, skoro chce budować silną Amerykę. To samo sprawa NATO, nie wiem czy nowy prezydent Ameryki będzie zgodny z sojuszem i nie będzie łamał regulaminu, bo zapowiada się, że może jednak tak być. Nie dawno jeden z polityków mówił, że Trumpowi Rosja potrzebna jest do tego, by ona miała większe wpływy u Chińczyków, tak aby to Stany stały wyżej gospodarczo od Chin, które w ostatnim czasie rosną w siłę. "Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
26.01.2017, 16:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.01.2017, 16:53 przez Swordancer.)
26.01.2017, 16:46
(26.01.2017, 14:43)Paweł napisał(a): Trump mówił ostro o tym, że chce wypędzić muzułmanów z USA, zbudować mur na granicy z Meksykiem. Myślę, że mógłby mówić o tym w sposób bardziej cywilizowany i bardziej roztropnie podchodzić do tych tematów, skoro chce budować silną Amerykę.On po prostu nazywa rzeczy po imieniu w przeciwieństwie do wielu europejskich polityków. Jaki jest efekt tego "roztropnego" podchodzenia do takich tematów w Europie? Całe serie zamachów, muzułmańskie strefy, gdzie nawet policja boi się wjeżdżać, napaści seksualne na kobiety, gigantyczne koszty utrzymania "uchodźców", którym nawet się nie śni aby samemu się utrzymywać i cała masa innych atrakcji jakie nam zapewniła roztropna i cywilizowana Unia Europejska.
04.02.2017, 11:54
Mnie do gustu przypadły plany, aby ci przedsiębiorcy, którzy prowadzą produkcję w Chinach musieli płacić znacznie wyższe podatki albo przenieść produkcję do kraju- to bardzo dobre rozwiązanie jeżeli chodzi o budżet i zarobki zarówno państwa jak i przedsiębiorców- więcej pieniędzy zostaje w kraju. W Polsce też by się taka opcja przydała.
Nadal za krótko rządzi, żeby oceniać co z tego będzie. Z jednej strony ma jaja- to dobrze, z drugiej uprawia jawny kabotynizm- a to już niebezpieczne. |