Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Duży obraz ścienny - gdzie kupić w korzystnej cenie?
Hej! :) Chciałam kupić sobie do salonu duży obraz, ale nie mam dużych funduszy, dlatego chciałam się was poradzić. Zmieszczę się w przedziale 200-300zł? Może jakieś usługi dorywczych malarzy, czy gotowce w sklepach? Chciałabym coś malowanego na płótnie, a nie cienką tekturkę z obrazkiem, wiecie jak to jest z gotowcami.

Doradzicie coś? :)
  Odpowiedz
Szkoła plastyczna, albo akademia sztuk pięknych. Zamieść tam ogłoszenie, ewentualnie zaczep jakiegoś studenta. Studenci wiecznie potrzebują kasy, może któryś namaluje ci coś fajnego w tej cenie. Są też artyści uliczni, tam też można coś zamówić po rozsądnej cenie.
  Odpowiedz
Dzięki za pomysł, Tungarze. :) To dobry trop. Ktoś jeszcze coś dopowie?
  Odpowiedz
Wiesz, tak pół żartem pół serio polecam wybrać się na Krupówki :P Nie dość, że to magiczne miejsce, to jeszcze można tam spotkać artystów, którzy za pomocą farb w spray'u potrafią wyczarować arcydzieła, na pewno w granicach kwotowych podanych przez Ciebie - przynajmniej ja się z nimi spotkałam tylko w Zakopanem ;)

W sklepach "po 4 zł" można znaleźć duże obrazy za niewielką kwotę, ale pewnie będą to raczej oprawione nadruki czy coś w tym stylu.
A antykwariaty? Tylko tam to chyba byłoby dość drogo...
No nie wiem :)

edit:
http://odjechani.com.pl/Thread-Spray-art
o tym mówiłam, a ten temat dopiero teraz zobaczyłam ;)
Free Your Mind!
  Odpowiedz
Mój brat maluje i wiem, że największe koszta, to farba i obramowanie, więc powiem Ci, że w rozsądnej cenie prędzej kupisz gotowy ładny obraz, niż taki robiony na zamówienie. W cenie, którą podałaś, kupiłabyś jedynie ramkę :)

Kupne, zależy jakie, nie wszystkie są z kartonu. Najpierw w ogóle określ, jak duża ma być mniej więcej ta rycina, jak wielki masz salon i w jakim stylu to robisz? Klasycznie, czy bardziej futurystycznie?

Jeśli oldskul, drewno, książki, kominek, bardziej pasuje większy, jednoczęściowy obraz ze sporą ramką. Jeśli nie chcesz płyty wiórowej, cena będzie znacznie wyższa.

W przypadku nowoczesnych wnętrz, bardziej opłaca się kupić obraz częściowy, tak zwane puzzle lub tryptyk. Tutaj nie stosuje się ramek, a całość świetnie wygląda. Miałem już do czynienia nie raz z tego typu ozdobami i muszę przyznać, że ładnie się prezentują. Układanka wykonana jest z grupy obrazów na płótnie. nie są one ręcznie malowane, ale efekt jest naprawdę dobry. W przedziale cenowym, który podałaś, będziesz miała fajną konstrukcję tego typu, nawet większą, na przykład:

[Obrazek: jartexxx-obraz-42-wzor-08%5B1%5D.jpg]

Czy tam inny układ...

[Obrazek: jartexxx-obraz-01-wzor-05.jpg]

[Obrazek: jartexxx-obraz-01-wzor-07.jpg]

Tutaj masz aukcję 2x1m za 170zł + przesyłka
http://allegro.pl/ogien-obraz-tryptyk-21...80735.html
  Odpowiedz
Piękne obrazy zdecydowanie dostaniesz w Bimago w sklepie internetowym . Jakie chcesz motywy, nawet fotografie na płótnie. Ogromny wybór a i ceny ok. [Ciach]
  Odpowiedz
Mam dobre doświadczenia ze sklepem ze strony strefaobrazow.pl. Dostarczają obrazy na czas, są profesjonalnie zabezpieczone, oferują rozsądne ceny, a przy większych zamówieniach można się spodziewać dodatkowego upustu.
  Odpowiedz