Hej!

Chciałam kupić sobie do salonu duży obraz, ale nie mam dużych funduszy, dlatego chciałam się was poradzić. Zmieszczę się w przedziale 200-300zł? Może jakieś usługi dorywczych malarzy, czy gotowce w sklepach? Chciałabym coś malowanego na płótnie, a nie cienką tekturkę z obrazkiem, wiecie jak to jest z gotowcami.
Doradzicie coś?

Szkoła plastyczna, albo akademia sztuk pięknych. Zamieść tam ogłoszenie, ewentualnie zaczep jakiegoś studenta. Studenci wiecznie potrzebują kasy, może któryś namaluje ci coś fajnego w tej cenie. Są też artyści uliczni, tam też można coś zamówić po rozsądnej cenie.
Dzięki za pomysł, Tungarze.

To dobry trop. Ktoś jeszcze coś dopowie?
Wiesz, tak pół żartem pół serio polecam wybrać się na Krupówki

Nie dość, że to magiczne miejsce, to jeszcze można tam spotkać artystów, którzy za pomocą farb w spray'u potrafią wyczarować arcydzieła, na pewno w granicach kwotowych podanych przez Ciebie - przynajmniej ja się z nimi spotkałam tylko w Zakopanem
W sklepach "po 4 zł" można znaleźć duże obrazy za niewielką kwotę, ale pewnie będą to raczej oprawione nadruki czy coś w tym stylu.
A antykwariaty? Tylko tam to chyba byłoby dość drogo...
No nie wiem
edit:
http://odjechani.com.pl/Thread-Spray-art
o tym mówiłam, a ten temat dopiero teraz zobaczyłam

Mój brat maluje i wiem, że największe koszta, to farba i obramowanie, więc powiem Ci, że w rozsądnej cenie prędzej kupisz gotowy ładny obraz, niż taki robiony na zamówienie. W cenie, którą podałaś, kupiłabyś jedynie ramkę
Kupne, zależy jakie, nie wszystkie są z kartonu. Najpierw w ogóle określ, jak duża ma być mniej więcej ta rycina, jak wielki masz salon i w jakim stylu to robisz? Klasycznie, czy bardziej futurystycznie?
Jeśli oldskul, drewno, książki, kominek, bardziej pasuje większy, jednoczęściowy obraz ze sporą ramką. Jeśli nie chcesz płyty wiórowej, cena będzie znacznie wyższa.
W przypadku nowoczesnych wnętrz, bardziej opłaca się kupić obraz częściowy, tak zwane puzzle lub tryptyk. Tutaj nie stosuje się ramek, a całość świetnie wygląda. Miałem już do czynienia nie raz z tego typu ozdobami i muszę przyznać, że ładnie się prezentują. Układanka wykonana jest z grupy obrazów na płótnie. nie są one ręcznie malowane, ale efekt jest naprawdę dobry. W przedziale cenowym, który podałaś, będziesz miała fajną konstrukcję tego typu, nawet większą, na przykład:
Czy tam inny układ...
Tutaj masz aukcję 2x1m za 170zł + przesyłka
http://allegro.pl/ogien-obraz-tryptyk-21...80735.html
Piękne obrazy zdecydowanie dostaniesz w Bimago w sklepie internetowym . Jakie chcesz motywy, nawet fotografie na płótnie. Ogromny wybór a i ceny ok. [Ciach]
Mam dobre doświadczenia ze sklepem ze strony strefaobrazow.pl. Dostarczają obrazy na czas, są profesjonalnie zabezpieczone, oferują rozsądne ceny, a przy większych zamówieniach można się spodziewać dodatkowego upustu.