Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Dziwactwo czy bardzo oryginalny gadżet - Facebook Phone
Cytat:[Obrazek: li4hn4.jpg]
Nie nudzą was już smartfony, które praktycznie wciąż wyglądają dokładnie tak samo (albo są do siebie bardzo podobne)? Nas już trochę tak. Dlatego też bardzo spodobał nam się projekt Facebook Phone'a autorstwa Tolgi Tuncera.

Urządzenie zwraca na siebie uwagę oryginalnym kształtem oraz kolorem - "Facebookowym niebieskim". Jeszcze bardziej ożywiają je takie detale jak kolorowe przyciski - Instagram i Spotify - umieszczone na bocznych ściankach smartfona oraz chudziutka ramka wokół wyświetlacza.

Projektant wyobraża sobie, że ten Facebook Phone byłby wykonany z plastiku i aluminium. Wzrok przyciąga przycisk "Lubię to" zamontowany tam, gdzie zazwyczaj znajdujemy przycisk "Home". Całość uzupełnia nietypowo umieszczona kamerka z podświetleniem (dioda LED). Autor projektu eksperymentuje także z mikrofonami, których zabrakło tam, gdzie w telefonach umieszcza się je zazwyczaj - tutaj są na tylne ściance. Tuncer twierdzi, że to urządzenie trzeba trzymać odwrócone w wyciągniętej ręce przed twarzą, by móc się porozumieć z rozmówcą. Odważny pomysł.

Oczywiście jest to tylko projekt, który zapewne nigdy nie wejdzie do produkcji. Można jednak mieć nadzieję, że jeśli kiedykolwiek w sklepach zobaczymy prawdziwego Facebook Phone'a to będzie to równie ciekawie zaprojektowane urządzenie.

Zdecydowanie dziwactwo :D
[Obrazek: 30829.png]
  Odpowiedz
Tego do kieszeni by nie schował, bo by się nie zmieściło ;](bo na fot. wygląda na dużego)
Ja bym na pewno nie kupił tego...
  Odpowiedz
Masakra z tragedią. Nikt tego nie kupi.
  Odpowiedz
Maniacy FB kupią, choćby tylko dla faktu, że mają ;)
  Odpowiedz
Urządzenie fajne (wygląd). Coś nowego. Tragicznie by się nie sprzedawała.
Ale ja tego nie kupuje :[
[Obrazek: Polsat_Film.jpg]
!!!!! Zapraszam. Wszystkie filmy są posegregowane !!!!!
  Odpowiedz
Dziwactwo. Taki lajkowacz.
Ale na przykład zegarek na biurko w takim kształcie już by mi się podobał :D
  Odpowiedz
Niestety ale czasami rzeczy powstają po to, żeby pokazać "że się da" a pieniądze idą w błoto.

Podsumowując:
Brzydkie, mało wygodne i nie uniwersalne (co jest w obecnych czasach bardzo istotne).

Mógłbym tym co najwyżej podrapać się po plecach(choć pewnie nie było by mnie stać na taką drapaczkę) a szansa na zastąpienie telefonu jest bliska 0.

Ale jak to powiedział ktoś mądry "zawsze znajdzie się ktoś na tyle głupi..."
  Odpowiedz
Kompletne dno, gadżet dla fanów facebook'a ale chyba tylko na pokaz.
Po co mam kupować Facesmartfona, tylko i wyłącznie do przeglądania FB?
Wygląd, wielkość - po prostu zdecydowanie nie.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Jak bym był monterem okien to i może jego wygląd by mi się przydał ... Mysli

[Obrazek: img.jpg]
---
  Odpowiedz
A ja powiem, że jeśli chodzi o sam wygląd, to mnie się ten telefonik podoba. Rzeczywiście wydaje się trochę za długi (szkoda, że nie podano wymiarów). Kwestia nie wyglądu, ale funkcjonalności - gdyby wyróżniał się czymś spośród innych telefonów, to mógłby mieć spore grono nabywców, czemu nie.

I żeby nie było, nie jestem "fejs-maniakiem", raczej fejs-sceptykiem". ;)

lupastro napisał(a):urządzenie trzeba trzymać odwrócone w wyciągniętej ręce przed twarzą, by móc się porozumieć z rozmówcą
To już moim zdaniem zbędne udziwnienie, takie na siłę - byleby się czymś wyróżniał. Idiotyczny pomysł.
  Odpowiedz