Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ankieta: Czy dzwonią do Was z innych konkurencyjnych sieci proponując oferty, a jeśli tak, to z jakich?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
T-mobile
50.00%
1 50.00%
Heyah (T-mobile)
0%
0 0%
Play
0%
0 0%
Plus
0%
0 0%
Plush (Plus)
0%
0 0%
Orange
0%
0 0%
Virgin Mobile
0%
0 0%
Nju Mobile
0%
0 0%
Red Bull Mobile
0%
0 0%
Mobile Vikings
0%
0 0%
Lajt mobile
0%
0 0%
Tu biedronka
0%
0 0%
Fakt mobile
0%
0 0%
Premium mobile
0%
0 0%
inna - napisz w wątku jaka :)
0%
0 0%
Nie, nie dzwonią do mnie
50.00%
1 50.00%
Razem 2 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Dzwonili do mnie z T-mobile, kradzież klienta.
Prze chwilą dzwonili do mnie z T-mobile, od razu powiem, że nie jest to pierwszy raz z ich strony. Jestem klientem Orange Free na kartę, ponieważ taka oferta odpowiada mi jak najbardziej. Z Orange miałem różne perypetie, ale jakoś zawsze wszystko ostatecznie dobrze się kończyło, więc pozostaję i nich. 

Człowiek, który do mnie dzwonił z T-mobile, ani nawet nie chciał wyjaśnić dlaczego dzwoni, powiedział tyko, że ma propozycję i wpierw pytał o zgodę, nie chciał nic więcej powiedzieć. Oczywiście gdybym się zgodził, to dostałbym ofertę handlową, "zamówioną", choć to mocne słowo, jak na takie zachowanie. Uważam, że ta firma to jakiś dowcip i osobiście nie polecam na korzystanie z ich sieci i już mówię dlaczego... 

Mój ojciec miał u nich zdaje się dwa numery na abonament w spadku po sieci Era, nie będę tu opisywał całej historii, bo mój ojciec też nie był bez winy, nie czyta umów, wierzy na ślepo ludziom z którymi je podpisuje, więc gdy Ci wprowadzają go w błąd i potem kosmos i problemy. Tę historię może nieco bardziej szczegółowo opiszę innym razem, powiem tylko, że mój ojciec ostatecznie został "wydymany" na kilka tysięcy złotych jakby, to podliczyć za ciągle rosnący abonament na spółkę z laptopkiem HP-MINI, który miał być gdzieś za sumę ok. 1000 zł, a łącznie wyszło chyba z 2k, może więcej, dodatkowo groźba pozwem i dopłacanie kolejnych 700zł z hakiem, mimo, że wszystko spłacał jak należy do momentu aż mu pękła żyłka i miał dość bycia dymanym przez T-mobile. 

Ogólnie firma ta, to chyba najwięksi krętacze jeśli chodzi o usługi sieci telefoniczne w Polsce. Różne słyszało się historie o Orange, Plusie, czy Play, ale to co czasem można znaleźć w sieci o T-mobile, to kpina po całości. 

Dlatego mam do Was trzy pytania w wątku i jedno w ankiecie u góry...

Czy uważacie, że inne sieci komórkowe, takie jak T-mobile, powinny mieć prawo dzwonić do Was i składać konkurencyjne oferty, kiedy tego sobie nie życzycie, robić to regularnie i kompletnie ignorując Wasze prośby?

Czy zgadzasz się na przedstawienie oferty, gdy dzwoni do Ciebie konkurencja? 

Czy Waszym zdaniem T-mobile, to uczciwa sieć, a ja się co do niej mylę? Chociaż po historii z ojcem, żaden argument mnie nie przekona do tego, to jednak jestem ciekaw Waszego zdania.
  Odpowiedz
(31.08.2016, 12:49)Swordancer napisał(a): Czy uważacie, że inne sieci komórkowe, takie jak T-mobile, powinny mieć prawo dzwonić do Was i składać konkurencyjne oferty, kiedy tego sobie nie życzycie, robić to regularnie i kompletnie ignorując Wasze prośby?
Nie

(31.08.2016, 12:49)Swordancer napisał(a): Czy zgadzasz się na przedstawienie oferty, gdy dzwoni do Ciebie konkurencja? 
Tak

(31.08.2016, 12:49)Swordancer napisał(a): Czy Waszym zdaniem T-mobile, to uczciwa sieć, a ja się co do niej mylę? Chociaż po historii z ojcem, żaden argument mnie nie przekona do tego, to jednak jestem ciekaw Waszego zdania.
Moim zdaniem Play > Orange/T-Mobile > Plus

Odpowiedz
(31.08.2016, 12:52)Robotox napisał(a): Moim zdaniem Play > Orange/T-Mobile > Plus

Co przez to rozumiesz? Trochę to nielogiczna odpowiedź w stosunku do pytania.
  Odpowiedz
Nie, nie dzwonią do mnie z innych sieci, niż moja własna. Jestem tak jak Ty Sword w Orange Free, na kartę. Mam go jeszcze niejako w schedzie po Idei (tylko kartę SIM wymieniłam).
Nie dzwonią do mnie z innych sieci. W ogóle ultra-rzadko dzwonią do mnie z jakimikolwiek ofertami. Dlaczego? Sprawa jest banalna.
Orange to mój prywatny numer. Podaję go do moich własnych celów, rzadko się zdarza (czasem jednak tak, ale naprawdę rzadko), żebym podawała go gdziekolwiek w jakikolwiek system. A jeśli podaję to nie zaznaczam opcji "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych w celach marketingowych". I wszystko. :)
Spam-numer zmieniam jak "padnie" konto. Czyli średnio raz na rok. Ten podaję kurierom, systemom, bądź gdy chcę hasło do publicznego WiFi za granicą. Ot i cała filozofia.

(31.08.2016, 12:49)Swordancer napisał(a): Czy zgadzasz się na przedstawienie oferty, gdy dzwoni do Ciebie konkurencja? 
Nie, nie mam na to czasu. Jak chcę się czegokolwiek dowiedzieć- idę do salonu. Są przecież w każdym miasteczku niemal każdej sieci.

(31.08.2016, 12:49)Swordancer napisał(a): Czy uważacie, że inne sieci komórkowe, takie jak T-mobile, powinny mieć prawo dzwonić do Was i składać konkurencyjne oferty, kiedy tego sobie nie życzycie, robić to regularnie i kompletnie ignorując Wasze prośby?
Generalnie- oni dzwonią dlatego, że kiedyś sobie życzyłeś. Kiedyś podałeś numer na jakiejś stronie, kiedyś nie doczytałeś regulaminu i Twój numer trafił do bazy numerów i sobie w niej krąży co jakiś czas sprzedawany gdzie indziej. Nie ma sensu wyżywać się na telemarketerze. Jest natrętny, ale wybacz mu- zarabia śmieszne pieniążki i zrobi wiele, żeby przekonać Cię do swojej oferty. On i tak nie odpowiada za to, co ma w bazie danych- najczęściej nie ma możliwości wybrać sam z siebie numeru, co dopiero aktualizować bazę. :) No i co tu gadać- nie chcesz z nim rozmawiać- nie wyrażasz zgody na nagrywanie i wszystko.
  Odpowiedz
Play z moich obserwacji jest najbardziej uczciwy, T-mobile i Orange trochę mniej, ale jeszcze w granicach normy, a Plus najgorszy.

Odpowiedz
Do ofert i stron mam numer "śmieciowy", prawdziwy numer mam przypisany tylko do kont Google, Facebook, Allegro i Microsoft, a oni dzwonili na ten prawdziwy.
  Odpowiedz
Zdecydowanie nie, bo to jest to samo co pospolity spam tyle, że bardziej upierdliwy. Takie coś powinno się tępić.
O ile sam operator, u którego miałem numer potrafił dzwonić o tyle nie przypominam sobie aby ktokolwiek z konkurencji do mnie dzwonił przez ostatnie 9 lat, odkąd używam telefonu.
(31.08.2016, 12:49)Swordancer napisał(a): Czy Waszym zdaniem T-mobile, to uczciwa sieć, a ja się co do niej mylę? Chociaż po historii z ojcem, żaden argument mnie nie przekona do tego, to jednak jestem ciekaw Waszego zdania.
Tego nie wiem, bo od około 7 lat korzystam tylko z usług Orange.
Co do numeru, spamu, itp., od właśnie 7 lat mam ten sam numer w Orange. Między 2009 a 2011 rokiem była to umowa typu "Mix", od 2011 roku do dzisiejszego dnia mam Ograne Free. Raz na kilka-kilkanaście dni zdarzało się, że przychodził mi SMS typu "WYGRAŁEŚ 100 TYŚ. WYŚLIJ SMS ABY ODEBRAĆ NAGRODĘ!!!11oneoneone" ale od czego jest funkcja blokowania danych numerów ;) Kiedyś też dzwonił do mnie mój operator(Orange) z propozycjami umów, ale już nie dzwoni, bo wyraźnie zrozumieli, że nie jestem zainteresowany ich nowymi ofertami i umowami. I do rejestracji na facebooku, itp. też mam śmieciowy numer, którego normalnie nie używam i tym samym mam zero problemów ze spamem, z ofertami konkurencji, itp. I nie wiem co robicie ze swoimi numerami, że macie tego typu problemy :P
  Odpowiedz
  Odpowiedz
Na spamie można zarobić, np jak masz alias, który tylko ty znasz i podasz go tylko jednej firmie, która zobowiązuje się do całkowitej poufności danych, żadnych sprzedaży maila itd, wówczas jak przyjdzie Ci spam na maila, nie trudno będzie udowodnić winę firmy publicznie, a co za tym idzie, ponieważ za spam grozi jakaś grzywna i to nie mała, w strachu przed pozwem, rozsądna firma dbając o swoją reputację pójdzie na ugodę, a to kasiorka w naszej kieszeni. Taka ciekawostka. W dzisiejszej dobie spamu, to jest dobre rozwiązanie i jest spore prawdopodobieństwo, że dynamicznie rozwijająca się firma robi różne głupoty, bądź ich pracownicy jakieś niecne uczynki jak wykradanie bazy mailowej.
  Odpowiedz
Mnie nigdy się nie zdarzyło by dzwonił do mnie konkurencyjny operator sieci komórkowej.
Ale za to średnio raz na dwa miesiące odbieram telefony od firm współpracujących z Play i namawiają mnie
na umówienie się na prezentację garnków, poduszek i inne ekstra hiper super mega p ściel...
Ehhh no ale cóż sam się zgodziłem na zniżkę w abonamencie zgadzając się na oferty marketiingowe i tego typu
działalność firm "współpracujących: z Play
  Odpowiedz