Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

E-papieros
Na ile starcza wam jeden liquid?
  Odpowiedz
Wiecie co jest najzabawniejsze? Coraz częściej korzysta z Nich więcej gimbusów niż naprawdę prawdziwych palaczy. Nawet zwykły e-fajek stał się jakimś wyznacznikiem za*ebistości. Czy naprawdę, gimnazjaliści stali się nałogowymi palaczami, albo nimi są, by korzystać z e-papierosa? To jest co najmniej dziwne. Przychodzi kilka osób, spotykam się z kilkoma/kilkunastoma osobami np. w ciągu dnia i słyszę, albo widzę gościa, który wyciąga e-fajka i mówi jaki to nie zawalisty liquid. Patrzę się, jak go kurzy, zaciąga się i nie czaje tego. Serio? 13/14/15 lat i e-fajek? Aż tak bardzo chce sie być dorosłym? Rzucać palenie by uzależnić się od e-papierosa? Wchodzę do toalety, a tu grupka znajomych w łazience z obowiązkowym asortymentem: Tabaka, e-papieros. Kurcze czasem nawet się zapytam czy dobry liquid, dadzą spróbować, i rozumiem wiek 18-19lat by się np. ograniczyć, lecz wiek 14-15 lat? Nie to żebym się spinał, lub żył w jakichś średniowiecznych czasach, ale e-papierod to nie lans :P. Nie rozumiem ludzi, którzy się tym podniecają, tym bardziej, że o ile się nie mylę, nie może być sprzedawany osobom poniżej 18lat.

blizna napisał(a):Na ile starcza wam jeden liquid?

Zależy ile się pali i ile ml się go ma. Jednym starcza 50ml w miesiąc, drugim 20ml, a trzecim 10ml ;)

Adamis napisał(a):A wy jakie liquidy preferujecie?

Dobre są podobno Boge Usa Mix, Black Currant (porzeczka). Niżej masz ranking.
Dla zainteresowanych, ranking liquidów, komentarze na ich temat: http://www.rankingliquidow.pl/liquid/29,boge_usa-mix
  Odpowiedz
Jak do tej pory paliłam zwykłe klasyczne papierosy - oj długo... bo ok. 10 lat. Ale teraz mam zmaiar przestawic sie na e-papierosy. Na początek zaczełam kupowac eqlub jednorazowe, bo tam są różne smaki i chciałam różnych popróbować. Ale teraz, jak już wiem jakie lubię to chyba zainwestuję w zestawik i tylko liquidy będę sobie zmieniać. To jest fajna sprawa, bo takiego papieroska podłącza się pod usb i ładuje po prostu. Jak do tej pory próbowałam truskawkowego i czarna porzeczkę, ale na ten weekend kupiłam sobie menthol i powiem, że fajnie smakuje. A Wy jakie smaki preferujecie? :)
  Odpowiedz
WhiteAngel, a taki e-papieros (jednorazowy) na długo ci wystarczał? Chyba mi się ostatnio w Inmedio te eqluby rzuciły w oczy. Takie kolorowe pudełka to są?
  Odpowiedz
Zwykły to wypalałam cały na siłe, a czasami było tak że zaciągnełam się kilka razy i starczyło, ale szkoda było przygasić albo wyrzucić. A teraz ten e-papierosik starcza mi nawet na trzy dni. Jak mam cheć wyjmuję z kieszeni zaciągam się dwa, trzy razy i chowam na później. Poza tym za każdym razem mogę próbowac innego smaku, a bardzo lubię takie eksperymenty. Teraz akurat mam wiśniowy, bardzo podoba mi się nie tylko jak smakuje, ale również jak ten dym pachnie. :)

[Obrazek: k0x640zpz96v_t.jpg]
  Odpowiedz
Z ciekawości kupiłem sobie na weekend mentolowego i muszę przyznać, że miałaś rację - bardzo przyjemny ten eqlub, a do tego duża wygoda, bo nie trzeba opuszczać towarzystwa, żeby sobie zapalić. Zastanawiam się nad takim zestawem do uzupełniania liquidów. Ojciec ma urodziny niedługo, a sporo pali. Myślisz, że to dobry pomysł na prezent, dla kogoś kto próbuje ograniczać?
  Odpowiedz
Mi się udało rzucić tradycyjne fajki dzięki e papierosom [CIACH!] i ciesze się że mam to już za sobą ale było cholernie ciężko się odzwyczaić od dymka
  Odpowiedz