Fajnie byłoby wiedzieć...
|
08.03.2011, 22:45
Teraz dokładnie wiemy ile spływa nam punktów na dobę. Fajnie by było, gdyby do tej funkcji dołożyli możliwość podglądu kto i co od nas pobiera/chomikuje.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
08.03.2011, 22:47
Ile punktów na dobę to wiemy już. A z tym pewnie że było by ciekawie ale na niektórych chomikach stron by zabrakło...aby pokazać wszystko co ludzie pobrali. Nie wyobrażam sobie tego jak narazie. Poprostu niewiem.
08.03.2011, 23:09
Na chomikach, które mają bardzo dużo odwiedzin i dostają sporo punktów, to może i nieprzydatne, ale dla takich szaraków jak ja, którzy zazwyczaj dostają średnio po jakieś 1000-2000 punktów dziennie to by się mogło przydać, żeby wiedzieć, jakie pliki są popularne i wrzucać jakieś o podobnej tematyce. Cieszyłbym się, gdyby taka opcja była wprowadzona.
08.03.2011, 23:29
Czyli można dodać bardzo prostą funkcję, dzięki której można było by włączyć lub wyłączyć zliczanie kto co pobrał itd itp.
Cytat:żeby wiedzieć, jakie pliki są popularnePrzecież to proste. W plikach masz info ile było pobrań więc wiesz co dodawać a co nie. Cytat:zliczanie kto co pobrałNo tak wtedy mógłbym ścigać tych co ściągają pliki, potem wysyłają z powrotem na swojego chomika i udostępniają jako swoje i napiszą że to ich własny upload.
09.03.2011, 00:33
Gdy tworzysz sobie statystyki odwiedzania (te standardowe z licznikiem odwiedzin)
to musisz być zalogowanym/zarejestrowanym użytkownikiem portalu statystyk. Tak mam na portalu www.darmowe-statystyki.com i mam tam utworzony swój dodatek który jest licznikiem statystyk. Wchodzę w jego opcje i widzę Top 10 wejść czyli Top 10 najczęściej otwieranych stron z plikami. Widzę po prostu Top 10 najczęstszego ruchu na moim chomiku. W ten sposób widzę co jest najbardziej popularne i co warto umieszczać na chomiku. Pozdrawiam.
09.03.2011, 19:58
(09.03.2011, 00:46)skrzypas napisał(a): Gdy tworzysz sobie statystyki odwiedzania (te standardowe z licznikiem odwiedzin) Co jest najbardziej popularne a najlepiej ściągalne to jest różnica bo jak strona jest rozreklamowana np. Folder to co 10 osób wejdzie 1 pobierze Cytat:Co jest najbardziej popularne a najlepiej ściągalne to jest różnica bo jak strona jest rozreklamowana np. Folder to co 10 osób wejdzie 1 pobierzeNie kumam o co biega? Przecież najbardziej popularne są pliki które właśnie są najlepiej ściągalne więc o co chodzi. Próbowałeś kiedyś obczaić jak popularność się ma do wyszukiwarki google? Otóż do mnie najczęściej wchodzą ludzie z google a nie z reklam czy innych tym podobnych. Wpiszą np. "Spolszczenie do gry Twierdza 2" i już wśród wszystkich linków pojawiają się te do mnie. Dokładnie jest to siódma i ósma pozycja na pierwszej stronie wyszukiwania - nie jest źle. Powyższych informacji dowiedziałem się ze statystyk - trzeba umieć je czytać ze zrozumieniem. Statystyki trzeba przeglądać najlepiej co kilka godzin bo się często aktualizują dzięki temu wiem co jest na Topie. Potem zaglądam czy rzeczywiście coś pobrano i okazuje się że tak bo liczba pobrań wzrosła zatem wiem czego dodać więcej.
26.04.2011, 19:16
Jak dla mnie to już była by przesada. co mnie obchodzi to kto, co, i jakich ilościach ode mnie bierze?
Po to ładuję pliki by brał je ten który ma to ochotę. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości