Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Fajnie byłoby wiedzieć...
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Teraz dokładnie wiemy ile spływa nam punktów na dobę. Fajnie by było, gdyby do tej funkcji dołożyli możliwość podglądu kto i co od nas pobiera/chomikuje.

Karol

Ile punktów na dobę to wiemy już. A z tym pewnie że było by ciekawie ale na niektórych chomikach stron by zabrakło...aby pokazać wszystko co ludzie pobrali. Nie wyobrażam sobie tego jak narazie. Poprostu niewiem.
Na chomikach, które mają bardzo dużo odwiedzin i dostają sporo punktów, to może i nieprzydatne, ale dla takich szaraków jak ja, którzy zazwyczaj dostają średnio po jakieś 1000-2000 punktów dziennie to by się mogło przydać, żeby wiedzieć, jakie pliki są popularne i wrzucać jakieś o podobnej tematyce. Cieszyłbym się, gdyby taka opcja była wprowadzona.
Czyli można dodać bardzo prostą funkcję, dzięki której można było by włączyć lub wyłączyć zliczanie kto co pobrał itd itp.
Cytat:żeby wiedzieć, jakie pliki są popularne
Przecież to proste. W plikach masz info ile było pobrań więc wiesz co dodawać a co nie.

Cytat:zliczanie kto co pobrał
No tak wtedy mógłbym ścigać tych co ściągają pliki, potem wysyłają z powrotem na swojego chomika i udostępniają jako swoje i napiszą że to ich własny upload.
(08.03.2011, 23:36)skrzypas napisał(a): [ -> ]Przecież to proste. W plikach masz info ile było pobrań więc wiesz co dodawać a co nie.

To oczywiste, ale mam w sumie dość sporo folderów z plikami i jakoś specjalnie nie chce mi się do każdego z nich zaglądać by sprawdzić, czy ktoś coś pobiera, czy nie.
Gdy tworzysz sobie statystyki odwiedzania (te standardowe z licznikiem odwiedzin)
to musisz być zalogowanym/zarejestrowanym użytkownikiem portalu statystyk.
Tak mam na portalu www.darmowe-statystyki.com i mam tam utworzony swój dodatek
który jest licznikiem statystyk.
Wchodzę w jego opcje i widzę Top 10 wejść czyli Top 10 najczęściej otwieranych stron z plikami.
Widzę po prostu Top 10 najczęstszego ruchu na moim chomiku.
W ten sposób widzę co jest najbardziej popularne i co warto umieszczać na chomiku.

Pozdrawiam.
(09.03.2011, 00:46)skrzypas napisał(a): [ -> ]Gdy tworzysz sobie statystyki odwiedzania (te standardowe z licznikiem odwiedzin)
to musisz być zalogowanym/zarejestrowanym użytkownikiem portalu statystyk.
Tak mam na portalu www.darmowe-statystyki.com i mam tam utworzony swój dodatek
który jest licznikiem statystyk.
Wchodzę w jego opcje i widzę Top 10 wejść czyli Top 10 najczęściej otwieranych stron z plikami.
Widzę po prostu Top 10 najczęstszego ruchu na moim chomiku.
W ten sposób widzę co jest najbardziej popularne i co warto umieszczać na chomiku.

Pozdrawiam.

Co jest najbardziej popularne a najlepiej ściągalne to jest różnica bo jak strona jest rozreklamowana np. Folder to co 10 osób wejdzie 1 pobierze
Cytat:Co jest najbardziej popularne a najlepiej ściągalne to jest różnica bo jak strona jest rozreklamowana np. Folder to co 10 osób wejdzie 1 pobierze
Nie kumam o co biega?

Przecież najbardziej popularne są pliki które właśnie są najlepiej ściągalne więc o co chodzi.
Próbowałeś kiedyś obczaić jak popularność się ma do wyszukiwarki google?
Otóż do mnie najczęściej wchodzą ludzie z google a nie z reklam czy innych tym podobnych.
Wpiszą np. "Spolszczenie do gry Twierdza 2" i już wśród wszystkich linków pojawiają się te do mnie.
Dokładnie jest to siódma i ósma pozycja na pierwszej stronie wyszukiwania - nie jest źle.

Powyższych informacji dowiedziałem się ze statystyk - trzeba umieć je czytać ze zrozumieniem.
Statystyki trzeba przeglądać najlepiej co kilka godzin bo się często aktualizują dzięki temu wiem co jest na Topie.
Potem zaglądam czy rzeczywiście coś pobrano i okazuje się że tak bo liczba pobrań wzrosła zatem wiem czego dodać więcej.

Beata

Jak dla mnie to już była by przesada. co mnie obchodzi to kto, co, i jakich ilościach ode mnie bierze?
Po to ładuję pliki by brał je ten który ma to ochotę.
Stron: 1 2