Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Filmy online na zamówienie
Jeśli chcesz obejrzeć jakiś film a nie chcesz go pobierać lub nie wiesz czy warto go pobierać napisz tutaj jego tytuł a ja udostępnię go online.

Film jest umieszczany na zewnętrznym serwerze więc forum nic nie grozi, jedyna informacja jaka znajduje się na forum to link do filmu online który jest udostępniony na zasadzie promocji filmu.

Odbywa się to w sposób następujący:
1. Podajecie tytuł filmu
2. Film trafia na zewnętrzny serwer
3. Film z odtwarzaczem jest umieszczany na zewnętrznej stronie
4. Link do filmu trafia na forum w odpowiedzi na prośbę
  Odpowiedz
Na jakich zasadach film jest udostępniany?
Objaśnij kwestie legalności oraz techniczne.
  Odpowiedz
Ja również chciałbym widzieć na jakiej zasadzie ma to działać?
  Odpowiedz
(22.05.2011, 01:32)tonyviroos napisał(a): Jeśli chcesz obejrzeć jakiś film a nie chcesz go pobierać lub nie wiesz czy warto go pobierać napisz tutaj jego tytuł a ja udostępnię go online.

Film jest umieszczany na zewnętrznym serwerze więc forum nic nie grozi, jedyna informacja jaka znajduje się na forum to link do filmu online który jest udostępniony na zasadzie promocji filmu.

Odbywa się to w sposób następujący:
1. Podajecie tytuł filmu
2. Film trafia na zewnętrzny serwer
3. Film z odtwarzaczem jest umieszczany na zewnętrznej stronie
4. Link do filmu trafia na forum w odpowiedzi na prośbę

Ja rozumiem - nie martwię się o bezpieczeństwo, ale bardziej interesuje mnie
forma legalności takiego wyświetlania filmów.
A co z tytułami? Każdy jest akceptowany? Nawet te najnowsze filmy?
  Odpowiedz
(22.05.2011, 01:44)admin napisał(a): Ja rozumiem - nie martwię się o bezpieczeństwo, ale bardziej interesuje mnie
forma legalności takiego wyświetlania filmów.
A co z tytułami? Każdy jest akceptowany? Nawet te najnowsze filmy?

Forum nie może ponieść odpowiedzialności za linki prowadzące do innej strony na której jest film.

Filmy najnowsze zazwyczaj mogą pojawić się kilka dni po premierze

Przykład takiego rozwiązania można zobaczyć w tym wątku http://odjechani.com.pl/Thread-Inwazja-B...9#pid15559
  Odpowiedz
Jak dla mnie git majonez:D
  Odpowiedz
(22.05.2011, 01:46)tonyviroos napisał(a): ...Forum nie może ponieść odpowiedzialności za linki prowadzące do innej strony na której jest film...

Forum owszem - nie poniesie odpowiedzialności, ale osoba publikująca takie
treści może już taką odpowiedzialność ponieść - choć jeszcze nie teraz, bowiem
nie ma jeszcze projektu ustawy na takie działania, ale MSWiA usilnie dąży,
aby taki projekt ustawy powstał oraz wszedł w życie. To bardzo długa droga,
aby sprecyzować takie przepisy, jednak ruszają się wokół tego pomysłu.

Nie wyobrażam sobie jednak kontrolowania takich działań nawet
przez specjalne programy jak opisano w tym artykule.

Cóż - pożyjemy zobaczymy...

Jednak wg mnie ta ustawa była by anormalna.
Skąd 'biedny' użytkownik ma wiedzieć czy linkuje do legalnego pliku czy nie.
Skąd ma wiedzieć czy dana strona działa legalnie czy też nie.
Za dużo jest pytań, aby sprecyzować tą ustawę. Przynajmniej wg mnie.

A na koniec taka anegdotka:
[Obrazek: 1270720756_by_WoZniaK_500.jpg]

Odpowiedz
Dlatego w chwili obecnej najbezpieczniejszym rozwiązaniem na oglądanie nowych filmów jest właśnie streaming.
Ktoś chce obejrzeć film to nie musi go pobierać tylko wystarczy kliknąć w linka i już ogląda film, pobieranie filmu na dysk to już jest jakieś ryzyko, nie wiadomo czy to właściwy film (zwłaszcza przy nowościach) i nigdy nie wiadomo czy ktoś do nas nie zapuka żeby sprawdzić nasze pliki na komputerze.

Co do ustaw które chcą wprowadzać to większość z nich jest anormalna oraz większość z tych ludzi, którzy chcą wprowadzać takie ustawy. Niech zadbają o niższe ceny oryginałów to nie będą musieli walczyć z piractwem.
  Odpowiedz
(22.05.2011, 02:05)tonyviroos napisał(a): ...Niech zadbają o niższe ceny oryginałów to nie będą musieli walczyć z piractwem.

To już nie w Polsce. Tutaj ludzie są już tak "wyuczeni piractwa", że nawet jakby
programy były po 5zł/szt. to i tak by szukali za free w Internecie.
  Odpowiedz
No tez racja.
Ale offtop się zrobił w temacie
  Odpowiedz