Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Filtr z deszczownicą.
Oczywiście, że deszczownica jest skuteczniejsza gdy strumienie wody są dłuższe. Normalnie zakłada się ją obróconą bokiem, aby je wydłużyc, bądź nawet delikatnie do góry. Tlenu spokojnie wystarczy rybkom. Z drugiej strony większe ciśnieni zapewnia dłuższy strumień. Przy małym akwarium wystarczy taki jak masz, ale przy większym woda musi dłużej lecieć w powietrzu. Deszcz pada wszędzie, więc to bardziej naturalne niż zwykła pompka.

Fajny przykład z sieci:

[Obrazek: as_deszczownia_a01.jpg]
  Odpowiedz
Adminie jaką przepustowość na godzinę ma ten filtr? Coś mi się wydaje, że mój jest za słaby do mojego akwarium.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Na pudełku napisane 300l./h
Moc 2W więc bardzo oszczędny.
Nie wybierałem - był w zestawie, ale daje radę.
  Odpowiedz
Więc nie ma się co sugerować napisami na nalepce. U mnie niby 400l/h a mam wrażenie jakby nie dawał rady. Cały oblepiony a woda mętna albo od bąbelków albo resztek pokarmu.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Wiesz, może jest to spowodowane tym, że jest mały.
Mój ma tylko takie dwa małe wloty i czyszczę go raz na tydzień, bo później jest już przypchany i nie wydala tak jakbym chciał. Małe akwarium, mały filtr, duży kłopot. Ktoś mi to już kiedyś tutaj tak powiedział. :) Większego nie wsadzę, bo zbyt dużo miejsca zajmie. Póki co jestem zadowolony bo nie wymaga to aż tak dużych nakładów pracy. Zewnętrznego nie kupię bo nie mam gdzie postawić.
  Odpowiedz