Fajny przykład z sieci:
Filtr z deszczownicą.
|
||||
19.12.2012, 15:40
Oczywiście, że deszczownica jest skuteczniejsza gdy strumienie wody są dłuższe. Normalnie zakłada się ją obróconą bokiem, aby je wydłużyc, bądź nawet delikatnie do góry. Tlenu spokojnie wystarczy rybkom. Z drugiej strony większe ciśnieni zapewnia dłuższy strumień. Przy małym akwarium wystarczy taki jak masz, ale przy większym woda musi dłużej lecieć w powietrzu. Deszcz pada wszędzie, więc to bardziej naturalne niż zwykła pompka.
Fajny przykład z sieci: Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
20.12.2012, 20:25
Adminie jaką przepustowość na godzinę ma ten filtr? Coś mi się wydaje, że mój jest za słaby do mojego akwarium.
Używaj przycisku rozważnie!!! Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
21.12.2012, 00:33
Na pudełku napisane 300l./h
Moc 2W więc bardzo oszczędny. Nie wybierałem - był w zestawie, ale daje radę.
21.12.2012, 07:53
Więc nie ma się co sugerować napisami na nalepce. U mnie niby 400l/h a mam wrażenie jakby nie dawał rady. Cały oblepiony a woda mętna albo od bąbelków albo resztek pokarmu.
Używaj przycisku rozważnie!!! Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
21.12.2012, 13:43
Wiesz, może jest to spowodowane tym, że jest mały.
Mój ma tylko takie dwa małe wloty i czyszczę go raz na tydzień, bo później jest już przypchany i nie wydala tak jakbym chciał. Małe akwarium, mały filtr, duży kłopot. Ktoś mi to już kiedyś tutaj tak powiedział. Większego nie wsadzę, bo zbyt dużo miejsca zajmie. Póki co jestem zadowolony bo nie wymaga to aż tak dużych nakładów pracy. Zewnętrznego nie kupię bo nie mam gdzie postawić. |