Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Głośniki od wieży stukają
Witam witam. Od pewnego czasu moje głośniki dziwnie stukają. Muzyka nic nie leci, mam ustawione na wyjście aux (obojętnie co ustawie tak jest), ,bo mam wierzę podłączoną do laptopa. Lecz nawet jak nic nie leci, po chwili chodzenia wierzy dziwnie głośniki stukają. Na equalizerze we wierzy nic nie pokazuje, więc to nie jest jakiś nie chciany dźwięk, lecz coś albo z wieżą, albo nie wiem. Może ktoś pomóc, doradzić?
  Odpowiedz
Głośniki niepodłączone lub podłączone do innego urządzenia też stukają? Może masz zakłócenia na zasilaczu wieży, czy w którymś układzie scalonym.
  Odpowiedz
Nie mam pojęcia.... Nie mam do czego ich innego podłączyć...
  Odpowiedz
Więc nie będziesz mógł jednoznacznie zdiagnozować gdzie leży problem.
  Odpowiedz
Skoro wejście AUX czyli końcówka jack 3,5mm co wiąże się z tym że może być do wymiany tylko jack.
Ciężko zdiagnozować objawy z tego co napisałeś. Sprawdź najpierw jack'a :)
  Odpowiedz
Wina leży po stronie laptopa.
Nie wiem co wytwarza te zakłócenia.
Może zasilacz?
Wzmacniacz we wierzy wzmacnia ten stukot i jest bardzo słyszalny.
Podejrzewam że w głośnikach laptopa także słychać stukot lecz jest on bardzo cichy.
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz