Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Gotowanie
Achhh, to jedzenie. Każdy (chyba) je lubi. Ja po prostu kocham eksperymentować z różnymi kuchniami.

Może w tym wątku podzielimy się przepisami, jakie znaleźliśmy w internecie, dostaliśmy od kogoś, lub wymyśliliśmy sami.

Ja ostatnio mam straszną fazę na zupy. Zrobiłam sobie krem z kalafiora i buraka z imbirem. Miodzio. Przepis znalazłam w necie. W każdym razie polecam!
  Odpowiedz
Gotowanie nie jest moją najmocniejszą stroną, zawsze coś schrzanię, nigdy nie udaje mi się porządnie przyprawić - widać trzeba mieć do tego talent. ;) Ale uwielbiam piec ciasta i przygotowywać różnego rodzaju słodkości, desery. Tu najbardziej lubię kuchnię francuską: słodkie tarty, flany, sorbety, crème brûlée, croissanty i inne wariacje z ciastem francuskim w roli głównej oraz moje ulubione coco au Miel.

Ostatnio eksperymentuję, wymyślając różne wersje tiramisu. :)
  Odpowiedz
(26.09.2012, 17:48)MissFuneral napisał(a): Gotowanie nie jest moją najmocniejszą stroną, zawsze coś schrzanię, nigdy nie udaje mi się porządnie przyprawić - widać trzeba mieć do tego talent. ;) Ale uwielbiam piec ciasta i przygotowywać różnego rodzaju słodkości, desery.

Ja mam całkowicie na odwrót. Kocham gotować, ugotuje wszystko (i o dziwo nikt nie zszedł jeszcze po moich specjałach) :D ale piec nienawidzę, może dlatego, że nie jem słodyczy. Owszem zrobię każdy deser, ciasto i jeśli będzie trzeba, to nawet okazały tort, ale jakoś mi to nie przynosi przyjemności.
  Odpowiedz
hehe ja znów ugotuje dosłownie wszystko, ale do pieczenia ciast to jakoś nie mam ręki :) dwa razy próbowałam upiec to zakalec mi wyszedł i jedni co nim się posilili były ptaszki.
Natomiast co do gotowania uwielbiam eksperymentować, próbować coś nowego. Szperam w necie i szukam ciekawych przepisów.
Polecam krem z brokułów oraz kurczaka na piwku (pycha)
  Odpowiedz
Chciałabym się zapytać was pasjonatów gotowania, czy aby umiec dobrze gotować trzeba mieć talent? Czy to kwestia wyuczenia? Chciałabym choć raz ugotować coś ze smakiem ale umiem tylko ugotować wodę na herbatę i to jeszcze nie za dobrze..
  Odpowiedz
ja się nauczyłam gotować bardzo szybko jako 9 letnie dziecko już jajecznice musiałam sobie robić bo rodzice w pracy jak ze szkoły wróciłam głodna. Ale gwarantuję Ci że dla chcącego nic trudnego na początek wyszukaj jakieś proste danie (najlepiej z internetu lub książki) i pomalutku według przepisu robisz a wyjdzie na 1000% Gotować każdy może, a metody prób i błędów są w tym przypadku jak najbardziej na miejscu :)
  Odpowiedz
Ja gotuję z przyjemności. W ten sposób wyrażam siebie.
łɐʍoɹıʍɐz ʇɐıʍś ʎłɐɔ
  Odpowiedz
Ja się odprężam gotując, przydałaby się tylko 10 razy większa kuchnia, żebym mogła w niej schować wszystkie swoje zabawki :-) Lubię gotować dla kolegów swojego chłopaka, zjedzą wszystko :-)
  Odpowiedz
Bardzo lubię gotować, piec ciasta itd. ale dla większej liczy osób. Samej dla siebie mi się nie chce ;)
  Odpowiedz
Gotowanie może być sztuką, pasją, koniecznością lub utrapieniem. Ja uwielbiam pichcić... Szczególnie dobrze czuje się w kuchni włoskiej. Spaghetti, Lasagne, Radioli... Mmmm, moje kubki smakowe szaleją na samą myśl o spróbowaniu, ale konsumpcją zajmują się już najbliżsi :)
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości