Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Granie na kilku monitorach.
Klika razy widziałem fanów gier z 3 i więcej monitorami, mi osobiście przeszkadzają ramki od kolejnych monitorów.

Extremalnie granie na 24 monitorach wygląda tak:

Można też grać ustawiając 5 monitorów pionowo:

Ale dalej przeszkadzają te ramki (przynajmniej mnie)

Wymyślono więc 1 monitor zakrzywiony, zamiast kilku z ramek i nazywa się ALIENVARE curved monitor:

Ale ten gość to już pojechał na maxa 180 stopni:

lepsze może być tylko 360 stopni, ale trzeba się ogladać za siebie:

Co o tym myślicie? Który wy byście wybrali do domu?

osobiście przypadł mi do gustu ten średni monitor tylko fotel gracza powinien być bardziej luksusowy, a nie zwykłe krzesełko:

Wdzięczność - najpiękniejcza waluta na świecie.
Jeśli masz szybkie łącze i chcesz ściągać z kilkudziesięciu serwerów uploadowych bez limitu prędkości, przetestuj TO:
[Obrazek: new_400x50.jpg]
  Odpowiedz
Z tego wszystkiego chyba pięć pionowych monitorów najbardziej mi się podoba.
Jednak ja zostaję przy swoim jednym 19 calowym monitorku, który może zmienię na coś większego.

To już jest przesada. Na pewno większą frajdę dają prawdziwe wyścigi w realu niż na takim monitorze/ekranie.
Przynajmniej ja bym wybrał wersję w realu która pewnie wyszła by taniej :D
  Odpowiedz
E tam przesadą jest dopiero to :)

http://technabob.com/blog/2009/04/17/eon...vr-system/

okulary 3D i kilka projektorów (nawet na podłodze) Jeśli graliście w Fable lub Oblivion to pomyślcie jak to jest znaleźć się w takiej grze za pomocą tego 3D :)
Wdzięczność - najpiękniejcza waluta na świecie.
Jeśli masz szybkie łącze i chcesz ściągać z kilkudziesięciu serwerów uploadowych bez limitu prędkości, przetestuj TO:
[Obrazek: new_400x50.jpg]
  Odpowiedz
ja osobiście mam 2 monitorki podzielone na zasadzie że na jednym widać pasek zadań itp. a na drugi "przeciągasz" interesującą Cię aplikacje. Bardzo wygodna funkcja ale w pracy co do grania to trochę "dziwny" pomysł. Lepiej podłączyć sobie 42' telewizor i pograć a nie kupować 8 monitorów :)
  Odpowiedz
Ja mam osobiście jeden spory monitor, ale zdecydowanie przerzuciłabym się na ten ostatni z podanych tutaj w pierwszym poście. Na usta ciśnie się: WOW :)

Ja wole grac na kilku monitorach w sposob nastepujacy :
- monitor nr. 1 ma gre umieszczona.
- monitor nr. 2 ma umieszczone albo pulpit , albo skype , albo chat
- zas monitor nr. 3 do wiki na temat danej gry , lub do okienek stanu :D. Co sadzicie na moj sposob ?
  Odpowiedz
Dobre dla ludzi nie mających czasu wcisnąć alt+tab. Dla mnie najwygodniejsze byłoby to, gdybym miał odpalony stos programów monitorujących lub program do tworzenia grafiki 3d, aby na każdym monitorze widzieć konkretną perspektywę.

Jeśli chodzi o gry, to przerwy by mi przeszkadzały, no i wypadało by kupić jeszcze drugą kartę graficzną.
  Odpowiedz