- 400 g fasolki szparagowej,
- sól,
- cebula,
- łyżka oleju,
- 500 g mieszanego mięsa mielonego,
- pieprz,
- słodka papryka,
- puszka pomidorów,
- 6 gałązek tymianku,
- 2-3 łodyżki cząbru,
- 150 g czarnych oliwek,
- 150 g sera owczego
Przygotowanie:
Fasolkę wrzucić do wrzątku na 5 minut, odcedzić, przelać zimną wodą. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę i mięso mielone przesmażyć na oleju przez 4-5 minut. Doprawić solą pieprzem i papryką. Dodać pomidory, 5 łyżek wody i gotować 5- 7 minut. Zioła posiekać, fasolkę poprzekrawać. Zioła, fasolkę i oliwki wmieszać do mięsa. Posypać pokruszonym serem owczym. Podawać z chlebem.
Czas przygotowania: 35 minut
Jedna porcja zawiera: 2310 kJ/552 kcal