Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!


Grecka patelnia mięsno-fasolowa
#1
[Obrazek: Grecka_patelnia_Szybkie_5271836.jpg]
- 400 g fasolki szparagowej,
- sól,
- cebula,
- łyżka oleju,
- 500 g mieszanego mięsa mielonego,
- pieprz,
- słodka papryka,
- puszka pomidorów,
- 6 gałązek tymianku,
- 2-3 łodyżki cząbru,
- 150 g czarnych oliwek,
- 150 g sera owczego

Przygotowanie:

Fasolkę wrzucić do wrzątku na 5 minut, odcedzić, przelać zimną wodą. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę i mięso mielone przesmażyć na oleju przez 4-5 minut. Doprawić solą pieprzem i papryką. Dodać pomidory, 5 łyżek wody i gotować 5- 7 minut. Zioła posiekać, fasolkę poprzekrawać. Zioła, fasolkę i oliwki wmieszać do mięsa. Posypać pokruszonym serem owczym. Podawać z chlebem.

Czas przygotowania: 35 minut

Jedna porcja zawiera: 2310 kJ/552 kcal
  Odpowiedz


Podobne wątki…
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Sałatka grecka z serem feta i pomidorami Karol 2 4 492 24.03.2013, 15:05
Ostatni post: TrendCenter
  Sałatka grecka z czarnymi oliwkami David 0 1 709 14.03.2011, 20:16
Ostatni post: David

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości