Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!


Gulasz z serc z imbirem
#1
SKŁADNIKI:

1 kg serc wieprzowych
1 marchew
2 listki laurowe
kilka ziaren jałowca
sól
pieprz
2 łyżki siekanego drobno imbiru
pół łyżeczki imbiru w proszku
1 cebula
tłuszcz do smażenia
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 łyżka mąki


Serca oczyścić i dobrze wypłukać. Zalać wodą dodać jałowiec i listki laurowe i ugotować ok 35-40 min. W początkowej fazie gotowania zebrać pianę. Ugotowane serca wyjąć a wywar odcedzić. Serca pokroić w paseczki. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, dodać cebulę i pokrojone serca oraz drobno posiekany imbir i cieniutko pokrojoną marchewkę. Podsmażyć chwilę i podlać wywarem ok 1 szklankę. Dodać imbir w proszku, doprawić solą i pieprzem i dusić ok 20 min. Pod koniec dodać koncentrat i podprawić rozrobioną w niewielkiej ilości wywaru mąką. Podawać z ziemniakami i przetworami z warzyw.
  Odpowiedz


Podobne wątki…
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Lekki gulasz ziemniaczano-paprykowy Karol 0 1 557 26.05.2011, 08:31
Ostatni post: Karol
  Gulasz w stylu chińskim Karol 0 1 449 25.03.2011, 10:09
Ostatni post: Karol

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości