Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

HP Pavilion DV6000 - gasnąca matryca
Witam

Posiadam laptopa HP Pavilion DV6000 i od niedawna gaśnie mi matryca, np.: jak rozkładam go, zaczyna mrugać albo nie świeci wcale. I mam takie pytanie, co to może być, taśma, jakieś kabelki, czy może matryca, ale gdyby matryca, to by chyba piksele się wypalały, co nie?
Macie jakieś pomysły? Strapiony
  Odpowiedz
Jeśli jest na gwarancji to oddaj go do serwisu jeśli nie to najlepiej rozebrać i sprawdzić
czy złącza się nie poluzowały. Jeśli piszesz że dzieje się to przy otwieraniu to być może jakieś złącze
nie dociska.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
(03.06.2012, 20:09)Sebastian napisał(a): Jeśli jest na gwarancji to oddaj go do serwisu jeśli nie to najlepiej rozebrać i sprawdzić
czy złącza się nie poluzowały. Jeśli piszesz że dzieje się to przy otwieraniu to być może jakieś złącze
nie dociska.

Na gwarancji juz nie jest straciłem ją bo go podrasowałem wstawione inne podzespoły z innego lapka.
To rozkręce, a jakby matryca siadała to by piksele sie wypalały?? prawda??
  Odpowiedz
Tak jak najbardziej. Głównymi zjawiskami przy zepsutej matrycy to
  • pionowe pasy
  • linie na ekranie
  • słabe podświetlenie
  • wypalone piksele
jednak jeśli widzisz pasy, lub czasami "przerywa" być może uszkodzeniu uległa taśma matrycy którą można wymienić. Nie ma co przeczuwać najgorszego :)
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości