Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

HTC Desire - Dotyk
Witam.
Mam swój htc desire niewielki okres czasu.

Niestety, pierwszy upadek telefonu i na dole po lewej stronie pękła szybka.

Co dziwne telefon nie reaguje na dotyk w górnej części ekranu.

Moje pytanie.
Ile będzie kosztowała wymiana dotyku ??
  Odpowiedz
Podejrzewam że ok. 100 zł bo na gwarancję raczej nie masz co liczyć.
Udaj się do punktu sprzedaży lub komisu i wtedy będziesz miał pewność.
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
A co to jest Digitizer ??
A na allegro panel dotykowy znalazłem za 40zł

Było tam,
Tylnia klapka
I panel dotykowy
  Odpowiedz
Ok 40 zł, ale zrobisz to sam? Jeśli tak to próbuj.

Jeśli jednak nie masz w tym doświadczenia to może lepiej nie ryzykować i zanieść telefon do specjalistów.

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Digigtizer to taki paseczek, dzięki któremu właśnie działa dotyk np. w klawiszach dotykowych. Gdy go uszkodzisz musisz wymienić na nowy, bo tego się już nie naprawi ;)
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
  Odpowiedz
A jest taka możliwość że się rozlalibrowal ? Bo dotyk działa mi wszędzie tylko nieprawidłowo
  Odpowiedz
Może go skalibruj? Kiedyś znajomy miał taki przypadek, że ekran mu się jakby "przesunął". Dotykał w pewnej części ekranu, a telefon reagował bodajże 1cm wyżej. Kalibracja ekranu mu pomogła.

Odpowiedz
A jest wgl taka możliwość ??
Bo jak brat ma Lg Kp500 to tam jest coś takiego, że kilka się w krzyżyki (Ekran oporowy)
A tutaj ?? Przy HTC Desire jest taka możliwość ?

---------------------------------
A i jeszcze jedna sprawa to taka, że kolega powiedział mi, że jeżeli mam wyświetlacz AMOLED to przy wymianie panelu muszę wymienić też ekran bo one są jakoś sklejone do siebie.
Faktycznie tak jest?
  Odpowiedz