Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

HTC Desire - Problem z procesami
Mam ten telefon od kilku dni i mam jeden problem.

Z czym wiąże się pytanie.
Poprawne wyjście z aplikacji/gry to kliknięcie w ten domek obok klawisza z napisem "menu" ??
Czy w inny sposób się poprawnie wychodzi??

Po pobrałem jedną aplikację (Baterię)
Po wejściu w nią, a następnie po kliknięciu w ikonkę (takie poziome kolumny) pod plusem.
Jest to aplikacja pobrana z Android Market (wydana przez Android)
Ale do rzeczy...
W tym miejscu pokazuje mi
Czas pracy przy baterii, a następnie:
Wyświetlacz 66%
Hill Climb Racing 7%
Komórka w trybie gotowości 5%
System android 5%
(I jeszcze kilka innym)

Co to oznacza ? To są włączone aktualnie aplikacje??

I np. gra Hill Climb Racing jest cały czas tam widoczna i w żaden sposób nie mogę jej stąd zdjąć.
  Odpowiedz
To nie żaden problem :) po prostu masz tam pokazane ile % baterii dana aplikacja zużyła podczas pracy na baterii :) Jeżeli chcesz mieć pewność że na 100% wyłączyłeś daną aplikacje wejdź w
Ustawienia> aplikacje> uruchomione aplikacje i potem wybierz aplikacje i klikasz wymuś zamknięcie. ;)
Jak czegoś nie rozumiesz to pytaj.
Wysyłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk 2
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
  Odpowiedz
Ja zawsze przytrzymuje klawisz wstecz i wyskakuje okienko czy zamknąć aplikację, daję tak i gotowe.
Jednak nie wszystkie da się tak zamknąć, więc wchodzę w ustawienia >> aplikacje >> uruchomione usługi i tam wyłączam aplikacje, gry.

Dimix mnie uprzedził :P
  Odpowiedz
Nie jestem do końca pewny czy na HTC Desire chodzi Go Launcher EX.
Jeśli tak to tam w ,,menu'' jest taka zakładka uruchomione aplikacje gdzie można w łatwy i szybki sposób pozamykać wiele procesów.
Ja tak robię na mojej X8.
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
Bardzo dziękuję za tak szybką pomoc.
Jest to mój pierwszy android i jeszcze nie wiem co i jak, poza tym każdy telefon ma inne funkcje.

/dimix
Myślę, że wszystko jest ok. Aplikacje tam nie są widoczne.
Jedyne co tam jest to:
Ustawienia
Bateria (aplikacja pobrana przeze mnie)
Kalendarz
Mapy
Touch input
Animowana tapeta htc
  Odpowiedz
Jeśli nie są widoczne to znaczy że jest ok :)

Wysyłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk 2
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
  Odpowiedz