Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Hektor I Płaski
W ostatnim czasie pomagaliście wybrać mi imię dla mojego psa, Hektora. Zrobiłem mu ostatnio kilka fotek, specjalnie dla Was.

Mops jest bardzo żywiołowy i uwielbia towarzystwo ludzi. Nie przejawia on jakichkolwiek oznak agresywności, wręcz przeciwnie, jest strasznie spokojny, nigdy nie szczeka, uwielbia zawierać nowe znajomości i ma nieposkromiony apetyt. Co ciekawe, przed zakupem czytałem, że te płaskie stworzenia są często dziwnie odbierane przez innej rasy psy, ze względu na dźwięki, jakie mopsy z siebie wydają. O co tak naprawdę chodzi, zrozumiałem dopiero później, kiedy pierwszy raz ujrzałem na oczy biegającą po wybiegu ferajnę jego rodzeństwa. Rzeczywiście, jest to rasa, która naprawdę wydaje z siebie dość zabawne odgłosy... Począwszy od częstego (ludzkiego wręcz) sapania i chrapania, poprzez rytuał zadowolenia, kiedy każdego ranka wita domowników, a skończywszy na normalnym jedzeniu.

Wiele psów wychowałem, ale tak pociesznego stworka jeszcze w domu nie miałem :)

...aaa, i na koniec pewna anegdota. Mały zabrał wczoraj go na spacer. Była z nim kuzynka ze swoim yorkiem. Upał był niesamowity, a oni nie wracali dobrą godzinę. Kiedy zobaczyłem ich w bramie, nie widziałem jeszcze tak umęczonego zwierzęcia... Hektor z językiem 20cm przed sobą, sapiąc jak lokomotywa, wdrapał się na schody z kamienia i zaczął się chłodzić z kończynami wyciągniętymi na maxa we wszystkie strony Haha Okazało się, że dzieciaki ścigały się z psami do domu dobre pół kilometra... Mops wygrał, ale dochodził do siebie z 30 minut, co chwilę zmieniając miejsce na zimniejsze. Był też sowicie wachlowany, tak że jakoś przeżył Haha Wszystko oczywiście za sprawą słabego dotlenienia, ze względu na krótką kufę, dlatego psy z takimi pyskami, nie powinny być przemęczane.

To tyle, a teraz kilka zdjęć ;)

[Obrazek: 1014266_262651640543522_1189941159_n.jpg]

[Obrazek: 484757_262651780543508_1895316049_n.jpg]

[Obrazek: 1016069_262651763876843_879206093_n.jpg]
  Odpowiedz
Będziesz musiał mu wycierać szmatką wilgoć pod fałdką na nosie. Na tę chwilę jest jeszcze młody, więc obejdzie się bez tego. Śliczny psiak!
  Odpowiedz
Po 30 minutach białej gorączki, wierzgania, zabawy i totalnej nadpobudliwości, momentalnie padł i zasnął... Chyba się zdrowo zmęczył Haha

Odpowiedz
Parę nowych fotek. Trochę mu się spasło... :)

[Obrazek: tl5c.jpg]

[Obrazek: 3cus.jpg]

[Obrazek: xjjx.jpg]
  Odpowiedz
Gruby! :D
To nie jest pies, to mały gremlin!
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
  Odpowiedz
Biorąc pod uwagę dźwięki jakie z siebie wydaje... Racja Haha
  Odpowiedz
Słodkiego pieska masz, z pewnością odżywiasz go zdrowo.
Ciekawym jest czy słucha swojego pana?Haha
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. 
  Odpowiedz
Mnie się słucha, ale innych traktuje jak równych sobie. Straszna przylepa z niego, z każdym chce się bawić ;)
  Odpowiedz
Z tego co zdążyłem się zorientować, to częściej Vinci słucha Hektora, niż Hektor Vinci'ego. Szczególnie w nocy ;)
(04.11.2013, 02:54)da Vinci napisał(a):Straszna przylepa z niego, z każdym chce się bawić ;)
No i od kogo się tego nauczył?:P

Fajne psisko. Nie przepadam za tą rasą, ale ten jest fajny.
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
Jarus napisał(a):Mnie się słucha, ale innych traktuje jak równych sobie.
Nie boisz się czasem że piesek może się zbuntować?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. 
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości