Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Help!!!! ustna polski
Mam problem. Wybrałam dośc łatwy temat :Wizerunek śmierci w literaturze.Omów wykorzystywanie tego motywu na podstawie 3-4 wybranych utworów literackich.
Napisałam pracę i wyszłam mi za krótka. Mam problem z jedną lekturą a dokładnie "Cierpienia młodego Wertera" muszę dużo o niej napisać a pomysłów brak. Proszę o pomoc :)
  Odpowiedz
Napisz że był postacią romantyczną cierpiącą na ból świata (welt shmeltz czy jakoś tak), że wetreryzm stał się modny po wydaniu ,,Cierpień..." że wzrosła ilość samobójstw (przynajmniej tak słyszałam, lepiej to jeszcze sprawdź). Napisz coś jeszcze o tym jak się Werter zabijał (że nie umiał porzadnie trafić, że się przygotował- napisał ostatnie listy, dogadał z Albertem że mu pożyczy broń).
A jeśli nadal będzie za krótko (albo to co napisałam już masz/ nie pasuje), to zawsze możesz powiedzieć więcej o czymś innym. Albo mówić wolniej :-)
Powodzenia na maturze.
Ps. Kiedy zdajesz?
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] Staram się pisać poprawnie
  Odpowiedz