walczą ze sobą nieustannie wygrywa ten, którego karmię
Honda CBR VS Honda NSR
|
05.10.2013, 20:24
Witam, jaki motorek według was lepszy? Honda CBR 125 czy NSR 125? Co prawda CBR to 4 suw a NSR to 2 suw. NSR ma lepsze osiągi (Przyśpieszenie CBR 0-100km/h: 11.12 sek, NSR 0-100 km/h: 7.20 sek) ale ma bardziej perfidny dźwięk . Kolejny plus CBR to to, że można lać w nią czystą benzyne, a w NSR zalecana jest mieszanka. Proszę o wasze zdania i wasz wybór .
A we mnie samym wilki dwa oblicze dobra oblicze zła
walczą ze sobą nieustannie wygrywa ten, którego karmię Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
05.10.2013, 20:33
Jeśli chcesz mieć frajdę i żeby nie brał cię skuter to bierz NSR (spalanie w okolicach 6).
Natomiast jeśli chcesz żeby brał cię dobrze stuningowany skuter, ale spalanie będziesz miał na poziomie 3/4 to bierz CBR Co ty gadasz!! Jaką mieszankę w NSR!!?? Lejesz benzynę do baku, olej do dozownika i samo robi mieszankę!!
]
05.10.2013, 21:40
Dobra spokojnie dzięki za poprawienie błędu, i tak coś mi sie wydaje, że kilka kropelek zrobi NSRce dobrze . Zapraszam innych do wypowiedzenia się .
06.10.2013, 12:35
Już pod względem v-max NSR kładzie na ziemię CBR'kę, gdyż różnica między nimi wynosi nawet 40 km/h.
NSR może i ma brzydki dźwięk ale nadrabia agresywniejszym wyglądem czego nie można powiedzieć o CBR która wizualnie jest porównywalna do komarka. Jedyne minusy jakie widzę w NSR to spalanie które się waha w granicach 6l/100km oraz kosztowne i częste uzupełnianie oleju. Jeśli komuś nie straszna droga eksploatacja to niech bez zastanowienia bierze NSR. "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
06.10.2013, 19:28
Odświeżam . A który bardziej nadaje się w trasę?
Szczerze? Ani ten ani ten.
Powiem Ci że lepszym rozwiązaniem jest poczekać na tą 18-stkę, zrobić sobie prawko A2 i kupić coś porządnego. Moim zdaniem nie ma sensu kupować ani CBR-ki ani NSR-ki. Za małe pojemności, za mała waga. Poszukaj na forum gdzieś już dyskutowaliśmy na ten temat i Buhay napisał w jednym poście dużo mądrych rzeczy z którymi się zgadzam. Oczywiście to moje zdanie, jeśli natomiast już musisz wybrać to bierz NSR :-). Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
06.10.2013, 19:59
Tutaj również stawiam na NSR'kę. W dłuższe trasy na pewno wygodniejsza i osiągami lepsza od cebry. Jedyny mankament to właśnie spalanie, gdyż ta Hondzia pożera wachę jak niejedna 500-tka.
Zapomniałem również dodać, że NSR'ka wymaga częstszych remontów silnika ale to nie jest tak, że co sezon musisz się martwić o nowe części. Jeśli jeździsz spokojnie to bez problemu powinna wytrzymać 25-30 tys km. Jeśli katujesz - około 10 tys km. Taki już urok 2 suwa "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze." |