Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Honda CBR VS Honda NSR
Witam, jaki motorek według was lepszy? Honda CBR 125 czy NSR 125? Co prawda CBR to 4 suw a NSR to 2 suw. NSR ma lepsze osiągi (Przyśpieszenie CBR 0-100km/h: 11.12 sek, NSR 0-100 km/h: 7.20 sek) ale ma bardziej perfidny dźwięk :P. Kolejny plus CBR to to, że można lać w nią czystą benzyne, a w NSR zalecana jest mieszanka. :D Proszę o wasze zdania i wasz wybór :P :).
A we mnie samym wilki dwa oblicze dobra oblicze zła
walczą ze sobą nieustannie wygrywa ten, którego karmię
  Odpowiedz
Jeśli chcesz mieć frajdę i żeby nie brał cię skuter to bierz NSR (spalanie w okolicach 6).
Natomiast jeśli chcesz żeby brał cię dobrze stuningowany skuter, ale spalanie będziesz miał na poziomie 3/4 to bierz CBR ;)

Co ty gadasz!!
Jaką mieszankę w NSR!!??
Lejesz benzynę do baku, olej do dozownika i samo robi mieszankę!!
]
  Odpowiedz
Dobra spokojnie dzięki za poprawienie błędu, i tak coś mi sie wydaje, że kilka kropelek zrobi NSRce dobrze :D. Zapraszam innych do wypowiedzenia się :).
  Odpowiedz
Sorki, już taki trochę gwałtowny itd. jestem :P
]
  Odpowiedz
Już pod względem v-max NSR kładzie na ziemię CBR'kę, gdyż różnica między nimi wynosi nawet 40 km/h.
NSR może i ma brzydki dźwięk ale nadrabia agresywniejszym wyglądem czego nie można powiedzieć o CBR która wizualnie jest porównywalna do komarka.

Jedyne minusy jakie widzę w NSR to spalanie które się waha w granicach 6l/100km oraz kosztowne i częste uzupełnianie oleju.
Jeśli komuś nie straszna droga eksploatacja to niech bez zastanowienia bierze NSR.
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Odświeżam :). A który bardziej nadaje się w trasę? :)
  Odpowiedz
Szczerze? Ani ten ani ten.
Powiem Ci że lepszym rozwiązaniem jest poczekać na tą 18-stkę, zrobić sobie prawko A2 i kupić coś porządnego.
Moim zdaniem nie ma sensu kupować ani CBR-ki ani NSR-ki. Za małe pojemności, za mała waga. Poszukaj na forum
gdzieś już dyskutowaliśmy na ten temat i Buhay napisał w jednym poście dużo mądrych rzeczy z którymi się zgadzam.

Oczywiście to moje zdanie, jeśli natomiast już musisz wybrać to bierz NSR :-).
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Tutaj również stawiam na NSR'kę. W dłuższe trasy na pewno wygodniejsza i osiągami lepsza od cebry. Jedyny mankament to właśnie spalanie, gdyż ta Hondzia pożera wachę jak niejedna 500-tka.

Zapomniałem również dodać, że NSR'ka wymaga częstszych remontów silnika ale to nie jest tak, że co sezon musisz się martwić o nowe części.
Jeśli jeździsz spokojnie to bez problemu powinna wytrzymać 25-30 tys km. Jeśli katujesz - około 10 tys km. Taki już urok 2 suwa :)
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz