Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Imię dla mopsa
jarusrogus napisał(a):No to pewnie Cię lubi Haha

To dziwne, bo chyba aż za mocno Auc Rano, kiedy wstaje, strach drzwi otwierać, bo jego radość z ujrzenia mojej mor... twarzy bywa niebezpieczna. Czasem cieszy się z 10 minut, że mnie widzi i drapie nogi póki go nie wytarmoszę, jakkolwiek to brzmi. Pocieszna paskuda :)

Aha, i najlepsze jest to, że wszyscy wołają za nim Hektor, a on ma to często w gdzieś. Ja robię to "od święta", ale zawsze zareaguje Haha Wybrał Pana! Cool
Te psy są tak brzydkie, że aż piękne. mi osobiście się bardzo podobają ;)
tylko nie zakładaj mu obroży tylko puszorek, czytałem kiedyś, że mopsom nie należy zakładać obroży bo jak przez przypadek się pociągnie to wypadają gałki oczne, sam się zdziwiłem jak to przeczytałem.

Co do imienia to może Borys :D
Masz rację, mam parę książek na temat mopsów, czytałem o tym, obroża jest zabójcza dla psa jego budowy.

Borys, powiadasz? Handlarz u którego go brałem, mówił mi, że gdyby został u niego, wabiłby się Borys, heh.
Buhay napisał(a):Handlarz u którego go brałem, mówił mi, że gdyby został u niego, wabiłby się Borys, heh.

No widzisz coś w tym imieniu musi być :D
(14.06.2013, 22:43)jarusrogus napisał(a):
(14.06.2013, 18:02)Buhay napisał(a): Zwracam się do niego per Paskud, Brzydal i Chodź.

No to pewnie Cię lubi Haha

Taaaa :D Pewnie sobie mysli "Ty maly grubasku do nogi" Haha
"Jeśli skopiowanie płyty to kradzież, to idąc tym tropem - zrobienie komuś zdjęcia to porwanie" - Anonymous
Mówiąc całkiem poważnie, psy i tak nie rozumieją znaczenia słów. Reagują na mowę ciała, ton głosu, mimikę twarzy itd. Na dobrą sprawę, Twojemu czworonogowi jest wszystko jedno, czy nazwiesz go paskudem, czy przystojniakiem. Ważne, jak to zrobisz.

Imię ma jednak tą moc, że nasz przyjaciel odróżnia je spośród całego potoku słów, których używamy w codziennej komunikacji z innymi ludźmi. Wypowiadając je, nawet w tłoku, zwracamy jego uwagę, co jest kluczowe w komunikacji niewerbalnej.

Dobra, będę łaskawy i zostawię mu szlachetne i dostojne - Hektor. Dzięki za pomoc, temat zamykam ;)

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości