Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Tak jak w temacie, opisujcie tutaj swoja drogę poznania wrestlingu i jak długo go oglądacie.
Może ja zacznę. O wrestlingu dowiedziałem się od kolegi - KruchyFix
Wrestling oglądam nie długo, bo niecały rok, a ściślej ujmując od WrestleManii 26. Na początku WWE oglądałem tylko dla gal PPV. Myślałem, że tylko tam toczą się walki o tytuły, a pojedynki na tygodniówkach to tylko taki dodatek...
Po niedługim czasie zacząłem sporadycznie oglądać RAW i SmackDown i uzupełniać swoje wiadomości informacjami z internetu.
Wciągając się coraz bardziej zacząłem oglądać wszystkie odcinki RAW i SD oraz PPV i tak zostało do dziś. Obecnie staram się być na bieżąco co do wydarzeń w WWE.
Żałuje tylko jednego... że nie oglądałem, albo że nie trwa obecnie Era Attitude.
A jak zaczęło się to u was? Zapraszam do dyskusji.
Jak zawsze oglądałem Extreme Sports Channel a na nim różne programy.
Między programami ciągle leciały reklamy WWE ponieważ zbliżała się Wrestlemania, lecz reklama umykała mi jak każda inna.
Jakiegoś wieczora leciał Royal Rumble... Tak mi się to spodobało, że zacząłem szukać kolejnych programów tego typu w gazecie.
Podobnie jak u Saibo - Royal Rumble - Wrestlemania - Raw - Smackown - troszkę NXT...
Aktualnie pobieram każdą ważniejszą galę a resztę oglądam w TV na Extreme Sports Channel Niestety z 30 dniowym opóźnieniem.
Ja wrestling oglądam już 17 lat, moja przygoda z tym sportem rozpoczęła się wtedy jak jeszcze istniała pierwsza w Polsce Platforma cyfrowa Wizja TV, był na niej kanał telewizyjny Twoja Wizja i leciały na nim walki dwóch Federacji Jeszcze wtedy WWF(Dzisiejsze WWE) i WCW, po czasie ta Platforma się rozpadła Ponieważ była to spółka i dwaj założyciele tej firmy się pokłócili o sposób prowadzenia firmy i ją rozwiązali. Każdy z nich poszedł w swoją stronę i tak powstały dwie firmy Cyfra + i UPC, Wtedy po raz pierwszy Polsat rozpoczął emisje gal ( Tygodniówek) federacji WCW a później TVN wyemitował kilka Tygodniówek Federacji WWF. Równocześnie z Polsatem Eurosport Emitował gale Federacji NJPW ( New Japan Pro Wrestling), emitował je do 2002 roku po czym nastąpiła u mnie przerwa w oglądaniu wrestlingu trwająca 2 lata, kiedy w 2004 roku Eurosport zaczął Emitować gale federacji TNA ( Total Nostop Action) znowu oglądałem wrestling aż do 2005 roku kiedy to Eurosport przestał nadawać Gale TNA i znowu była mała przerwa około pół roku. w 2006 roku Eurosport ponownie zaczyna emitować gale NJPW - trwa to ponad rok czasu. Prawie w tym samym czasie Extreme Sports Channel rozpoczyna Emisję tygodniówek RAW później Smackdown i w końcu ECW (które kiedyś było osobną Federacją a nie rousterem WWE) aż do 2010 roku kiedy to ECW zastępuje NXT oraz Gale PPV WWE. Od kiedy mam konto na chomiku tzn.4 lata pobieram również dużo wrestlingu więc oglądałem inne federacje wrestlingu. Taka jest moja Historia oglądania Wrestlingu i w ogóle Historia Emisji tego sportu na terenie Polski. Jeszcze kiedy istniał Niemieckojęzyczny kanał sportowy DSF emitował Gale WCW oraz ECW też oglądałem
U mnie się to zaczęło tak, że jeden kolega coś mówił o WWE ( nie wiedziałem, o co chodzi jeszcze) i głodny wiedzy o WWE obejrzałem walki na YouTube
Nawet mi się spodobało, Ale, z YT nie chciało mi się oglądać po angielsku ...
Więc troszkę zaprzestałem oglądania WWE ...
Ale może po jakimś miesiącu na EX widzę Johna Cene !
I się, szczaiłem że na EX leci WWE i tak zacząłem oglądać i tak zostało
Tak dla ciekawostki
1 walką, jaką zobaczyłem na EX była walka EC Raw rok temu
Ja pierwszy raz widziałem Wrestling za czasów jak był na nim Hulk Hogan Hollywood i jego rozrywanie koszuli. Było jeszcze kilka zawodników, których imion nie pamiętam. Utkwili mi w pamięci jeszcze dwóch grubych facetów, którzy wspólnie przynosili stolik i jeszcze jeden zawodnik, który rozwalał wszystkich po kolei. Zwał się jakoś Rei, Rjo czy jakoś tak. Nie pamiętam co to był za kanał, który to transmitował.
Potem zupełnie zapomniałem o Wrestlingu. Dopiero gdy zacząłem szukać na Youtube walk Pudzianowskiego przez przypadek trafiłem na filmik z walki Undertaker vs Batista. No i tak się zaczęło. Chomikuj to prawdziwa skarbnica gal WWE
03.10.2013, 18:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.10.2013, 18:48 przez Paweu.)
O wrestlingu wiem od dawna, był to bodajże 2006/07 rok, pamiętam jak byłem mały miałem wtedy 7,8 lat i mój Tata grał w karty z moim dziadkiem i rozmawiali o wrestlingu którego właśnie był emitowany w TV.
W 2009 roku, oglądałem przez krótki czas wrestling a dokładnie walki z federacji WWE na pulsie, od sierpnia 2011 regularnie oglądam Smackdown, Raw oraz NXT, te ostatnie rzadko ale oglądam. Teraz się przerzuciłem na puls 2, walki są emitowane w piątki o 20:00 z tygodniowym opóźnieniem względem Stanów Zjednoczonych, a na Extreme Sport Channel było to trzy tygodnie.
W sumie mógłbym oglądać TNA ale jakoś nie mogę się do tego przekonać tak samo jak do ciemnego stylu na tym forum. Często mi się zdarza rozmawiać w szkolę na przerwach! o wrestlingu, dziewczyny też to lubią.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
Fajny udawany sport to nie możliwe żeby skacząc na gościa ze słupka na ringu ten wstał i nie miał nic złamany bo ile oni ważą na pewno nie są to lekka waga w sumie tłuką się kilka minut a i tak wygrywa ten co wymarkowął więcej;p Uważam że bardziej emocjonujący jest Carling