Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jak dodać próbkę filmu na chomika?
JAk dodać próbkę filmu na chomiku?
  Odpowiedz
Nigdy tego nie robilem, i nie napisze szczegolowo. Jednak ogolnie musisz miec :
1. Probke filmu - najlepiej miec film na dysku wyciac z niego urywek, mysle ze programem format factory zrobisz to bez problemu.
2 - Wrzucic ten fragment na jakis host (moze sa darmowe hostingi video), konto Ftp.
3- do opisu filmu dajesz informacje ze po kliknieciu na link przeniesie Cb do fragmentu filmu.

Widzialem ze czasem tak robi massive-x to pewnie jak go poprosisz to Ci wytlumaczy krok po kroku jak to zrobic.
Niedostępny
  Odpowiedz
Polecam też VirtualDub. Jak znajdę czas to napisze instrukcje jak to zrobić.

Otwieramy program klikając na plik VirtualDub.exe w folderze głównym programu.
[Obrazek: Katalog_g__wny_resize-1348938596.png]

Otworzy nam się okno programu. W tym oknie z menu File należy wybrać polecenie Open Video File...
[Obrazek: Open_video_resize-1348938596.png]

Gdy już mamy otwarty interesujący nas plik, przystępujemy do tworzenia wycinku.
W tym celu należy zaznaczyć fragment filmu znacznikami oznaczonymi czerwoną elipsą na dole ekranu programu
[Obrazek: wycinek_resize-1348938596.png]

Na pasku postępu filmu wycinek zostanie oznaczony kolorem niebieskim (zielona elipsa).

Następnie bardzo ważna czynność. Należy z menu Video wybrać opcję Direct Stream Copy
[Obrazek: video_direct_stream_resize-1348938596.png]

w celu ominięcia ponownego konwertowania video przez program. To samo należy wykonać dla dźwięku, więc wybieramy podobnie w menu Audio.

Ostatnią czynnością jest zapisanie wycinku w wybranym przez nas folderze. Domyślnie w folderze w którym znajdował się cały film.
[Obrazek: save_as_resize-1348938596.png]

Proste. Po ukończeniu mamy sampla dokładnie takiej samej jakości jak oryginalny film.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Ale tak właściwie po co? Przecież chomikuj.pl samo wydziela 10 minutowy skrawek
filmu, z całego pliku. Po co te zabawy?
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Nie wiem, ale sampel od chomikuj jest słabej jakości. Można zrobić sampla do 50 MB aby pobrać z nowego konta bez abonamentu z taryfy 50MB na przykład. Ale dla mnie to bezcelowe.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Przecież próbka zazwyczaj jest po to by sprawdzić czy film się zgadza, czy jest lektor
i tyle. Moim zdaniem to bez sensu i nie wiem gdzie jedyny_taki widział aby Michał
stosował takie praktyki? Pierwsze słyszę żeby ktoś wrzucał próbki.

Na dodatek po co tracić czas na podcinanie filmu, renderowanie go co przy słabym
PC trwa wieki, a jeśli ktoś korzysta z serwerów shell? Nikt nie zgodzi się aby renderować
filmy na jego serwerze.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Stosował takie praktyki massive-x (rzadko ale widzialem) Teraz czasem daje zamiast probek filmu kadry z filmu. Wiadomo, że masz podgląd filmiku na chomiku. Jednak danie osobne próbek filmu z konkretnej kopii jak sie domyslam ma 2 cele:
1. Po obejrzeniu probki, mozesz ocenic jakosc filmu.
2. Podgladu na chomiku nie masz od razu, czasem trzeba czekac nawet pare godzin...

PS. Dodaje link do filmu w ktorym Michał zastosował ten manewr by nie było że rzucam słowa na wiatr : )

http://chomikuj.pl/Massive-X/Niesamowity...619938.avi
Niedostępny
  Odpowiedz
Tak tylko gdzie tam masz próbkę filmu?
Podany jest tylko link do innej słabszej kopii.
  Odpowiedz