Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jak działają serwisy typu Premiumdl.pl, Rapideo.pl, itp.?
Witam. Ciekawi mnie jak działają te wszystkie strony które oferują pobieranie z wszystkich hostingów typu rapideo.pl, premiumdl.pl itp.
Czy te wszystkie pobierania są generowane za pomocą 1 konta premium ?
Może ktoś mi to przybliżyć jak to się dokładniej odbywa ?
Mam odłożone fundusze i myślę o założeniu owej strony.
Dziękuje za wszystkie informacje i pozdrawiam :)
  Odpowiedz
Po prostu płacisz na nich wykupujesz sobie jakąś ilość transferu i za ten transfer normalnie pobierasz z serwisów obsługiwanych przez tą stronę. A dokładniej to nie wiem myślę że mają tam konta premium do każdego serwisu i każde konto generuje link premium. Bo inaczej to jak musieli by mieć umowę jakąś z tymi serwisami.
  Odpowiedz
No jak się pobiera z takich serwisów, to ja wiem.
Tylko właśnie mi chodzi o kwestię, czy premium konta wystarczą, czy coś jeszcze ?
  Odpowiedz
Pobieranie następuje na ich serwer z użyciem ich kont premium (w zależności od serwisu wymagane do tego jest od 1 do 30 kont), następnie generowany jest link do pobrania.
Jeśli myślisz o otwarciu takiego serwisu to musisz mieć na start kilka tys zł do zainwestowania w serwer i skrypt, sam serwer na początek to wydatek około 800 zł miesięcznie, skrypt aby był dobry musisz zapłacić około 3-4 tys zł, nie polecam kupowania skryptów z allegro bo w 99% przypadków nie działają lub są kiepskimi kopiami skryptów zagranicznych.
Jeśli chcesz mieć jakieś zyski to musisz sporo na starcie zainwestować w system i reklamę więc bez inwestycji 5-6 tys zł nie masz co myśleć o takim serwisie.
  Odpowiedz