Dobra, poradziłem już sobie.
Jak naładować baterię bez ładowarki i kabla do ładowarki?
|
Siema, mam problem. Telefon nie chce mi się ładować przez gniazdo, chcę włączyć telefon, żeby naładować go przez USB, ale muszę nabić te 2% tylko nie wiem jak. Ogrzewanie baterii nic nie daje, na pewno tę baterię nie ładuje. Z reguły ogrzanie baterii powoduje chwilowe wykrzesanie z tej baterii resztki energii. W moim przypadku to nie działa, bo mój telefon nie włącza się poniżej jakiegoś progu procentowego naładowania baterii. Muszę go jeszcze jakoś podładować. Co mi radzicie?
Dobra, poradziłem już sobie. Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Mam w domu dużo kabli. Znalazłem jakiś kabel z końcówką USB, przeciąłem kabel tak, żeby ta końcówka USB została i żeby kabel był wystarczająco długi, żeby wygodnie się nim posługiwać, uciąłem na drugim końcu kabla, żeby odciąć tę drugą końcówkę. Tam mi wyszedł materiał i kilka kabelków. Te które mnie interesowały to czerwony (+) i czarny (-). No i podłączam kabelki to ogniw baterii, tam, gdzie jest kreska, a pod nią + podłączam czerwony kabelek, analogicznie przy minusie. Uciskanie kabelków przez kilka godzin jest uciążliwe, więc można przykleić taśmą izolacyjną.
Można też z baterii, ale to ma wysokie napięcie i uszkodzi baterię, w dodatku słabe natężenie i będzie ładować się wieki. Najlepiej właśnie przez komputer. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości