co tu jest źle i co tu poprawić dorobić i itp i czego mi brakuje?
http://www.strona1.16mb.com/strona11.html
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Jak oceniacie moją stronę?
|
cześć
co tu jest źle i co tu poprawić dorobić i itp i czego mi brakuje? http://www.strona1.16mb.com/strona11.html Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
12.12.2014, 23:44
Na początek, zmieniłbym kolor tego białego tła na jakiś odcień błękitu albo zieleni. Ewentualnie jakieś tło obrazkowe z drobnym wzorem. Czysty biały za bardzo razi w oczy.
Nadawaj swoim wątkom takie tytuły, żeby czytelnik mógł się już po tytule domyśleć, czego wątek dotyczy.
13.12.2014, 07:12
Jak się koduje layouty z grafiki bo tego to niewiem?
13.12.2014, 10:17
chętnie bym dokonczył ale layoutu nie mam. i nie stać mnie za prostą grafikę a sam nie mam pomysłu.
13.12.2014, 16:21
Poszukaj w takim razie jakiegoś prostego layoutu w internecie a potem pokaż co potrafisz, bo na obecną chwile to jezus maria...
CSS: HTML: Szczerze mówiąc naucz się najpierw potem koduj... rozumiem pierwsza strona ale wygląda ona jak byś wyciągnął ją z 2000r...
13.12.2014, 18:55
nie ma fajnych i prostych tutków z kodowania wiec jak się mam nauczyć ?
14.12.2014, 02:34
Pewnie dlatego, że kodowanie stron nie jest proste i fajne, a już na pewno nie dla tych którzy nie znają choćby podstaw.
To nie jest struganie kijka i nikt Ci nie napisze prostego tutka w stylu "weź kijek, nożyk i strugaj" Znasz chociaż podstawy HTML? CSS? Cośkolwiek chociaż? Próbowałeś wpisać w Google frazę "darmowy kurs HTML"?
14.12.2014, 12:38
(13.12.2014, 18:55)fatras napisał(a): nie ma fajnych i prostych tutków z kodowania wiec jak się mam nauczyć ? Oj chłopcze, chłopcze właśnie się ośmieszyłeś Nie ma tutków bo webmasterka nie jest taka łatwa jak się wydaje, sam się o tym przekonałem zaczynając i powiem Ci to samo co przed mówce poszukaj w internecie kursów + popatrz jak inni to robią i wygląda ich kodowanie. Łap nawet mój 1 projekt: http://smileypl.net.pl/demo/violettheme/index.html Lub KLIKNIJ TUTAJ ABY POBRAĆ Daje Ci go po to, abyś się wzorował (WZOROWAŁ A NIE KRADŁ CAŁY KOD I PODPISYWAŁ POD SIEBIE) jak można coś zrobić, wierze, że Ci się uda. To co Ci dałem to był mój PIERWSZY projekt zrobiony w pierwszej połowie zeszłego roku. Porównaj go teraz do swojego i pomyśl jak by wygladał gdybym twierdził: nie ma fajnych i prostych tutków z kodowania wiec jak się mam nauczyć ? Powtórze jeszcze raz WebMasterka to nie jest tak jak mówią inny 'łatwe zadanie', do tego trzeba cierpliwości, ponieważ nie zawsze wszystko jest hop siup. Stwórz własny od zera, zainspiruj się czyimiś projektami graficznymi(oczywiście w takim wypadku uwzględnij w stropce "Projekt Graficzny by [NAZWA AUTORA(wraz z odnośnikiem do niego)] ) Popracuj miesiąc, dwa, trzy i dopiero poddaj ocenie HuczuHucz napisał(a):Łap nawet mój 1 projekt:Bardzo fajna i ładnie graficznie zrobiona strona! Takie powinny być wszystkie (albo większość) stron, a nie to co facebook, czy google prezentuje. Twoja strona jest prosta i zarazem nowoczesna i ładna graficznie. Ciekawy jestem jakie teraz strony robisz I podrzucam moją pierwszą stronę: http://www.Quiz24.strefa.pl Jest nie dokończona (nie działa m. in. zakładka ankiety), bo to jest "prototyp" jeśli można tak nazwać . Polecam vatrasovi też zacząć od podstaw html, przez javascript do php i innych zaawansowanych języków. |