Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jak ocenicie strone?
Hmm sądzę, że po prostu prezentując stronę chciał pokazać, że już coś umie interesuje i poprosił o ocenę, ale szczerze wyszło jak wyszło i wychodzi na to, że dopiero się uczy jak sam się przyznał, w którymś poście. Mimo to +1 za chęcii. Dokładnie, gotowiec nie nauczy myślenia. Sądzę, że ty nawet się mylisz, czy ja jak każdy człowiek czasami. Ja Ci życzę Nieśmiertelny powodzenia, i w razie czego wal śmiało, a żeby nie robić offtopu ocenię stronkę:

Strona główna nie powinna składać się z czatu samego. Powinno być coś co przyciągnie użytkownika na pierwszy rzut oka, i skłoni go do rejestracji, tego by został. Czat do tego nie skłania, tym bardziej przy małej liczbie osób, gdzie nie ma z kim pisać. (Widzę, że już poprawione czyli na +)

Joomla nie jest jakoś wielce trudny, spróbuj Drupala Haha . A tak serio, szalony dobrze to opisał to nie jest jakaś duża robota, jednak jeśli człowiek się zna to potrafi z Joomli sporo i to na prawdę sporo wycisnąć, jednak nie każdy to potrafi zwłaszcza początkujący. Ja to bym polecał pobawić Ci się WP ;)

Proponowałbym też, bardziej wyraziste logo i większe by zwracało uwagę. Tematy artykułów są większe od samej nazwy ;)

Mógłbym jeszcze wiele pisać, ale nie chce Cię zniechęcić. Pracuj dalej, a może coś wyjdzie fajnego.
  Odpowiedz
(05.03.2014, 14:04)Monoceros napisał(a): Dokładnie, gotowiec nie nauczy myślenia.

Nie prawda. Sam zaczynając przygodę z projektowaniem i kodowaniem stron
(czego cały czas się uczę) zaczynałem od szablonów tyle że ja używałem ich
w innym celu. Pobierałem sobie szablony prostych aczkolwiek nowych stron
(HTML5 + CSS3) i śledziłem ich kod. Na początku nie rozumiałem go kompletnie,
potem poczytałem artykuły dotyczące CSS-a, znów wróciłem do szablonów
i szybko zrozumiałem co i jak. Z HTML-el nie miałem problemów ponieważ jest
(moim zdaniem) bardziej oczywisty niż pozycjonowanie elementów w stylach.

Co do porad które daje wam szalony, warto się z nimi liczyć. Tonyviroos ma
doświadczenie w kodowaniu czy programowaniu - udowodnił to nie raz.
Nie do końca rozumiem co mamy oceniać. Szablon nie jest autorstwa
Nieśmiertelnego, on jedynie postawił ją na Joomali - czyli zrobił to co
zrobi każdy potencjalny klient po zakupieniu (czy też pobraniu) szablonu.
Jedyne co możemy ocenić to zabezpieczenie strony, pozycjonowanie i tak dalej
a i z tym pewnie krucho. Niestety dopóki nie zrobisz czegoś swojego, nawet
niezbyt odkrywczego czy super zaawansowanego nie możemy ocenić Twojej
pracy. To jak z grafiką, jakim prawem moglibyśmy ocenić pracę w której
zmieniłeś literki w szablonie i zapisałeś w .jpg? Pewnie sam rozumiesz o co
chodzi. Zdaje sobie sprawę że to fajne uczucie "wow postawiłem stronę,
działa, wyświetla się" ale to za mało ;-). Oczywiście nie zniechęcaj się,
słuchaj rad Tonnego i twórz, twórz, twórz.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Bardziej mi chodziło o gotowca i nieanalizowanie jego kodu, bo pobranie gotowca i przerabianie, analiza kodu = własna inicjatywa a to z kolei = praca na elementach co w tym wypadku jest dla początkującego wskazane.
  Odpowiedz