Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jak ograniczyć spam w Chomikowych Rozmowach
Witajcie.

Żeby ograniczyć spam w CHR można ustalić dla poszczególnych kont dzienny limit wiadomości w CHR.

Konto Friend: 50 wpisów w CHR
Konto Explorer: 100 wpisów w CHR
Konto Maniac: 150 wpisów w CHR

Liczby zawsze można przesunąć.

Jeżeli macie pomysły na ograniczenie spamu w chomikowych rozmowach to proszę piszcie o nich w tym wątku. Najciekawsze zostaną przesłane do administracji chomikuj.pl. I proszę aby nie zajmować się w głównej mierze komentowaniem czyichś pomysłów a raczej dopisywaniem swoich pomysłów.
  Odpowiedz
Baronie zapomniałeś o Koncie Ice: 125 wpisów w CHR
Dodałbym też możliwość dokupienia limitu, albo wyzerowania. Nie za chomikowe punkty, ale za realną kasę. Wspomogło by to rozwój strony www.chomikuj.pl
[Obrazek: Nwc7AWP.png]
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
  Odpowiedz
Chcecie ograniczyć reklamowanie w ChR? Toż to bzdura jakaś. Jesteście zadowoleni bo macie już długi staż na chomikuj i 1000 odwiedzin dziennie, zarabiacie sobie punkciki. A co mają zrobić nowe chomiki? Jak mają zdobyć popularność? Czy dwa lata temu ktoś wymagał od was płacenia za możliwość reklamowania swojego chomika?Zastanówcie się co chcecie zrobić? Jeśli nie podobają się wam reklamy w CHR to wyłączcie tę opcję i będziecie mieli spokój. Uważam że to totalna bzdura.
  Odpowiedz
Tungarze, ja nie mam nawet 300 odwiedzin dziennie i dla nie to też idiotyzm. (nie obrażając nikogo ) I dziennie nie zdobywam więc niż 5 tyś pkt. A reklamuję się cały dzień. Gdyby nie ograniczenia mógłbym zdobywać z 20 tyś. ( kiedy captha wyskakiwało rzadziej to zdobywałem 30 tyś ). Gdyby limity były co 50 wpisów, w CHR i wtedy kod. Było by to bardziej rozsądne. Choć promowalibyśmy No life.
[Obrazek: Nwc7AWP.png]
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
  Odpowiedz
A ja zrobiłbym tak za każdą wklejoną reklame na chomikowe rozmowy musiałbyś zapłacić właścicielowi chomika 100 punktów.
  Odpowiedz
Etam :P

Ja blokuje każdego kto się nie stosuje do zasad na moim chomiku i praktycznie mam spokój....

No chyba że jakiś nowy chomik wejdzie i spróbuje to ciach :)
Zapraszam chomik xxxhd

[Obrazek: 71b2d93ed3563d36.jpg]
  Odpowiedz
Ja jestem za takim ograniczeniem ale tylko wyłącznie dla chomików z długim stażem, czyli na przykład dla twojego Czekoladowy Baronie, gdyż to właśnie one rozsyłają najwięcej spamu. Uważam że starsze chomiki są już dość wystarczająco znane, dlatego nie potrzebują już reklamy, a przez ich długi staż posiadają wystarczającą ilość punktów aby wykupić miejsce reklamowe u innych użytkowników. W ten sposób dali by szansę zdobycia punktów początkującym. Zakładanie takich ograniczeń dla nowych chomików jest po prostu idiotyczne. Postawcie sobie takie oto pytanie: Jak nowi użytkownicy mają zdobywać punkty skoro nikt jeszcze o nich nie wie a reklama w ChR to jedyna opcja aby poprawili swoje statystyki ??? Chomikowe rozmowy można w każdej chwili zamknąć a natrętnych czy łamiących ustalone zasady skutecznie zablokować, więc nie widzę żadnego powodu do wprowadzania takich ograniczeń. Radziłbym zamknięcie tego tematu, gdyż tylko podnosi on ciśnienie każdemu mało znanemu chomikowi, który go przegląda. Nie chciałem tu nikogo urazić a jedynie wyrazić własny pogląd w tej sprawie. Pozdrawiam !!!
  Odpowiedz
Za pomysłem Barona jestem na Nie ;) A popieram wypowiedź tungara
Co do własnego pomysłu to posiadam taki, choć nie wiem czy wzbudzi on zainteresowanie ;)
Po co robić limit wiadomości?? Skoro można wprowadzić automatyczne czyszczenie Chr.
Nie chodzi mi o przycisk skasuj wszystko, bo taki byłby bez sensu, bo usunęlibyśmy reklamę, która została wklejona przed 5 minut.
Chodzi o to, aby móc zaznaczyć opcje, że od 5 strony Chr wpisy same się kasują. Wydaje mi się, że byłby to ciekawy pomysł, ponieważ nikt nie musiałby czyścić Chr skoro miałby tylko 5 stron w wpisach.
Czekam na wasze wypowiedzi na temat mojego pomysłu ;)
  Odpowiedz