Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jak oni to robią? Czyli giganci na Chomikuj.pl.
KrzyGeek napisał(a):Czekam na kolejne również błyskotliwe uwagi Usmiech

Tak to ja zacząłem.

KrzyGeek napisał(a):No cóż, ty napisałeś pierwsze posty podważające moje i innych zdanie ja tylko powiedziałem co o nich myślę.

Napisałem co o tym myślę, mam prawo do swojego zdania nie mam zamiaru dostosowywać swojej wypowiedzi pod kogoś.

Dobra nie ważne niech wypowie się ktoś na temat.
  Odpowiedz
KrzyGeek, skończ, bo to żałosne, kiedy samemu twierdzisz, że nic nie powiedziałeś a chwilę później wciskasz komuś coś czego nie powiedział i opierasz na tym swoje rozumowanie. To Ty zacząłeś z tym tekstem o bystrości umysłu i to Ty wciskasz saturasowi, że mówił o autosrufach.
Prawda jest taka, że renoma ma znaczenie - ale to, czy konto istnieje rok czy cztery nie ma znaczenia - bo chomikuj nie jest w żaden sposób portalem społecznościowym, gdzie użytkownicy mogliby się wymieniać różnymi rzeczami i znać przeszłość innych. Większość osób, które ściągają od azazela nie siedzi na portalu 24/h i nie dowiaduje się wszystkiego na temat serwisu, bo chcą po prostu pobrać filmy. Także jeśli widzisz kogoś często w chomikowych rozmowach i widzisz, że reklama jest dobrze zrobiona a później odwiedzasz chomika i widzisz, że ma dużo plików i wszystko zorganizowane, to nie obchodzi Cię czy ma rok, miesiąc, tydzień czy istnieje od początku wszechświata.

Zakładam, że Azazel ma jakieś programy i cały proceder uploadu jak i rozsyłania reklam do wybranych chomików jest zautomatyzowany w maksymalnym stopniu. Reklama w CHR z pewnością ma znaczenie, nowości filmowe jako pierwsze u niego mają znaczenie, pozycja w wyszukiwarce google ma znaczenie. Free transfer w dużej ilości zapewne też robi swoje.
  Odpowiedz
Wiele znanych kont też zostało usuniętych z chomikuj.pl.

Teraz sobie nie przypominam ich nazw, ale pamiętam historie jakie opisywał
jeden z właścicieli znanego profilu jak jej/jego mieszkanie zostało przeszukane przez policję.
Wtedy równocześnie chomik został zablokowany albo usunięty.

Krzygeek, Saturas, Termo - każdy z was ma odrobinę racji.
Najważniejsze jest to aby szanować zdanie drugiej osoby.
Nie ośmieszać jego punktu widzenia.
I przedstawiać swój punkt widzenia nie naruszając praw do swobodnej wypowiedzi drugiej osoby.

Termo napisał(a):ale to, czy konto istnieje rok czy cztery nie ma znaczenia - bo chomikuj nie jest w żaden sposób portalem społecznościowym, gdzie użytkownicy mogliby się wymieniać różnymi rzeczami i znać przeszłość innych.

Jestem wstanie podwarzyć to stwierdzenie.
Ponieważ nie pomyślałeś o google.
Im dłużej jesteś na chomikuj.pl tym Twoje pliki są wyżej w wynikach wyszukiwania :D :P
  Odpowiedz
Chodziło mi o to w kontekście znajomości - ludzie pobierający pliki nie zajmują się przeszłością chomika. A o google pisałem jako pozycjonowaniu, tylko osobno. :P Ale faktem jest, że pomaga to w pozycjonowaniu.

Teraz kwestia, która przyszła mi do głowy, którą Baronie, częściowo poruszyłeś. Jak to jest, że Azazel, Massive czy Motyl wciąż "działają" i mają się całkiem nieźle? Wycwanili się i wyemigrowali i nie można ich złapać? Bo jakoś nie wierzę, żeby byli złym celem - Azazel ma naście tysięcy filmów.

I jeszcze jedna kwestia którą poruszę przy okazji - co jeśli konto shell (serwer na którym jest konto) z którego uploadujemy jest za granicą? Popełniamy przestępstwo na terenie polski czy tego kraju? Może to jest sposób na "bezpieczny" upload? :D
  Odpowiedz
(11.03.2012, 23:46)Termo napisał(a): co jeśli konto shell (serwer na którym jest konto) z którego uploadujemy jest za granicą? Popełniamy przestępstwo na terenie polski czy tego kraju? Może to jest sposób na "bezpieczny" upload? :D

Dobre pytanie, sam jestem ciekawy :)
  Odpowiedz
Ja się może wypowiem, gdyż tu nie chodzi o własny upload,czy reklamowanie się.... Tu chodzi o wyszukiwarkę, jeżeli odnośnik do twojego konta jest wysoko to masz dużo odwiedzin, a co za tym idzie i punktów. Wpiszcie w google site:"chomikuj.pl" i nazwę filmu z rokiem produkcji zobaczycie popularne chomiki. Liczy się też data założenia folderu i wrzucenie zawartości.
Pozdrawiam chomik Kinowe_hity
[Obrazek: Nwc7AWP.png]
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
  Odpowiedz
Szymonie polemizowałbym z tym "problemem". Nawiązałem do tematu - największe chomiki nie zostały jeszcze zamknięte i zastanawiam się, co może być tego przyczyną. Mam założyć oddzielny temat "co jest przyczyną braku aresztowań" a później "czy upload zza granicy oznacza brak konsekwencji prawnych" i tak dalej? ;p
  Odpowiedz
Termo napisał(a):Mam założyć oddzielny temat "co jest przyczyną braku aresztowań" a później "czy upload zza granicy oznacza brak konsekwencji prawnych" i tak dalej?

Tak ; p

Regulamin
Cytat:11. Temat wątku powinien być odpowiednio sformułowany i powinien jednoznacznie określać treść wątku. Nie zakładamy wątków wpisując w temacie: "Pomocy!", "Problemy", czy "Przeczytajcie to koniecznie!". Tematy w stylu "Co wybrać?" także są omijane przez większość forumowiczów.
---
  Odpowiedz
Szczerze mówiąc Azazel musi mieć swój jakiś mały haczyk , bo rozsyłanie reklam aż tak by mu nie pomogło , bo np. mój chomik Messenger Pro wysyła 12h /dobę i nigdy tyle osób online nie miałam , tak samo chomika mam od paru lat jedyne co robiłam to może 4 razy nazwę zmieniałam , nowości też mam i jakoś też to nie pomaga :P
:D Ale muszę przyznać że codziennie pierwszy chomik którego odwiedzam to właśnie on :D
  Odpowiedz
Dokładnie tak samo uważam same nowości + reklama nie daje aż takiego rezultatu.
Wiem, że ma renomę od kilku lat ale aż tyle osób go odwiedza w porównaniu do innych chomików, że to nieprawdopodobne :P
Do tego z tego co wiadomo należy on do jakiejś grupy z której ma zawsze najwcześniej nowości które potem sam przerabia i opisuje, dodaje napisy, dodaje podpis do napisów.
reklamuje chomika, do tego dochodzi odpowiadanie na wiadomości innych, szukanie i wgrywanie plików - nowości .
Dlatego tak się zastanawiam czy na 1 koncie nie siedzi przypadkiem kilka osób bo dla 1 osoby to za dużo do opanowania.
Pamiętajcie jeszcze, że on ma każdy opis z przerobionym zdjęciem - przecież wszystkie zdjęcia ma przerobione w photoshopie przez co wyglądają jakby były w okładce a to też zajmuje czas.
Wg mnie na tym koncie siedzą przynajmniej 3 osoby.

A co do liczby odwiedzin to dla mnie jest dziwna bo nie ma innego chomika do porównania nawet motyl odpada(pewnie dlatego , że się nie reklamuje ale z reklam nie ma tyś odwiedzin tylko 500-600 max )
  Odpowiedz