Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jak oni to robią? Czyli giganci na Chomikuj.pl.
Dokładnie. Wszyscy kradną począwszy od rządu a skończywszy na piracie łamiącym prawo autorskie. Ale dopóki nie wpadniesz to co podprowadzisz jest twoje. Dlatego zależy im na popularności, która w końcu osiągając poziom krytyczny doprowadzić może do ich upadku. Co niedawno mogło spotkać Azazelangela i Massiva. Czuję, że to jeszcze nie koniec.

A wracając do tematu. Jak oni to robią? Dużo popularności daje też wysoka lokata na znanej starej top liście. Te nowe to lipa. Pojawiają się na niej głównie nowe chomiki, które więcej chomikują a następnie pobierają od innych z własnym uploadem. Stanowią, że tak powiem pożywkę dla starych posiadaczy kont, którzy więcej zarabiają na pobraniach z obcych chomików jak ze swojego. Stąd tyle klonów azazela i masiva, a wcześniej gosialima, motyl (o którym ostatnio bardzo ucichło).
Top lista dobra jest też z tego względu, że łatwiej wyszukać po opisie streszczenia chomika to co się poszukuje, np. free. Ja sam jestem zapisany do trzech top list i zajmuje na nich miejsca od 1 do 5, z nich mam do 18000 wejść miesięcznie na chomika. Skromnie, ale nie zależy mi na ogromnej popularności. Nie chcę zwracać na siebie uwagi tak jak giganci.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Hehe a ja jestem na chomiku od 4 lat a o azazeluangel dopiero wiem w tym roku szukając filmu :D
Lepiej w sumie póżno niż wcale.Motyl był znany bardzo w czasach mojej rejstracji a teraz już nie słychać.
Ktoś chce być gigantem niech wgrywa same nowości,same gry lub coś innego co przynosi ogromne pkt i wtedy też stanie się zauważalny.
Oh, I’m not afraid to die for the other kind of love
Take me to church
I'll worship like a dog at the shrine of your lies
I'll tell you my sins and you can sharpen your knife
Offer me that deathless death
  Odpowiedz
(19.09.2012, 15:11)elgato napisał(a): Hehe a ja jestem na chomiku od 4 lat a o azazeluangel dopiero wiem w tym roku szukając filmu :D
Lepiej w sumie póżno niż wcale.Motyl był znany bardzo w czasach mojej rejstracji a teraz już nie słychać.
Ktoś chce być gigantem niech wgrywa same nowości,same gry lub coś innego co przynosi ogromne pkt i wtedy też stanie się zauważalny.

Niby tak ale to kwestia Około roku reklam.To nie jest takie "Hop siu" jak to inni mówią wrzuć nowość i będzie git i zauważą cie...
  Odpowiedz
Grafikun ale jak ma włączoną opcje chomikowania to ktoś zachomikuje i ten plik jest u kolejnego chomika. Jak ja szukam jakiegoś pliku to zawsze pobieram od żródła, chomikuje a nie od innych które tylko zachomikowały. Jak ktoś nie ma opcji "zachomikuj" włączonej to plik zostaje tylko u niego.
Take me to church
  Odpowiedz
Reklamują sie na początku, zdobywają reputacje i wrzucają na bieżąco pliki ;) Szybki internet, trochę czasu i chęci to po kilku latach możemy być podobni :D

Odpowiedz
Po pierwsze to trzeba mieć na to czas i mieć z tego jakieś korzyści zarobek bo za darmo to nie ma sensu dokładając z kieszeni za prąd i neta jeszcze :). Tacy jak azazel na pewno zarabiają jakoś na tym w innym wypadku by nie prowadzili tyle czasu chomika za nic.
  Odpowiedz
Pewnie te największe chomiki zajmują się sprzedażą pkt i w ten sposób zarabiają na tym. Stąd tyle blokad ale ja nie zamierzam iść w ślady bo nie chce sobie potem siana narobić.
Take me to church
  Odpowiedz
Teraz się coraz ciężej zarabia chomikowe pkt a ceny stoją w miejscu :@

Wysłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk
  Odpowiedz
wiele ma czynników na zdobycie popularnosci chomiczka...
1. Czas bycia aktywnym na chomiku- Azazel i masive sa tu chyba od zawsze ; P
2. dodawanie plikow- maja nowe filmy nim sie pojawia na stronach "typowo pirackich" a inne mniejsze chomiki nie moga dodac wczesniej filmu bo go nigdzie nie ma jeszcze...
3. reklama - taki Azazel nie oszukujmy sie duzo reklamuje sie i raczej nie tylko z 1 konta....
4. Przyzwyczajenia innych- jak ktos chomikuje pliki od ktoregos chomika raczej nie zminienia dostarczyciela plikow...

Blachu82 - Bez przesady te top listy to maja ulamkowe znaczenie by nie powiedziec ze maja wgl...
Niedostępny
  Odpowiedz
jedyny_taki napisał(a):te top listy to maja ulamkowe znaczenie, by nie powiedziec ze maja wgl...

Z pierwszym się zgadzam, z drugim nie :P Ale kiedyś Top Listy za czasów programu partnerskiego miały ogromne znaczenie. Wtedy tacy jak motyl wyrobili sobie popularność. Dziś jest tak jak piszesz. Mają znaczenie jak jesteś w czołówce. Ale jak jesteś dalej to... wiadomo. Może ktoś wejdzie.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz