Np. masz szybki internet (25, 50 lub nawet 100 (cyfrowy polsat) MBit/s i rzadko kiedy możesz pobierać z taką prędkością.
Gdy masz konto np. Chomik maniak i używasz programu INTERNET DOWNLOAD MENAGER to sprawa jest prosta. Ciągniesz na maxa, ale gdy brakuje ci pkt na doladowanie transferu, lub pliku nie ma na chomikuj.pl, a znalazłeś go gdzie indziej?
Rozwiązaniem sa płatne konta Rapidshare, HOTFILE, MegaUpload, MegaVideo, FileSonic i podobne, tylko niestety abonamenty są drogie.
Ja polecam sprawdzony RAPIDS.PL czyli tani dostęp do wielu serwisów.
Są inne podobne serwisy i programy omijające czekanie i dające szybki transfer.
zajepro.pl
RapiDown.pl
i wiele innych, ale niegdzie nie jest tak tanio i dobrze jak w rapids.pl
Wiem bo sprawdzałem. (na innych serwisach np masz okreslony czas na wykorzystanie doladowania, lub inne ukryte niedogodności), a na rapids.pl jesteś FREE, nikogo nie obchodzi czy używasz konta czy nie i kedy bedziesz chcial wykorzystac transfer - twoja sprawa, nie skasuja ci tez konta bo np nie logowales sie przez 2 tygodnie - bez obaw. Panuje tu zasada płacę wymagam - a ich program partnerski - po prostu bajka. Gdy kiedyś serwis nie dzialał przez dobę dostałem w ramach rekompensaty 50GB free, co dla danych z serwisu rapidshare oznacza nawet do 500GB za free.
Kiedyś sciagalem torrenty, ale w wiekszosci transfer byl zalosny, jednoczesnie trzeba bylo potem udostepniac by sumienie nie gryzlo, ze jest się pijawką.
Gdy wykupiłem sobie transfer na rapids.pl (jest to serwis dzieki ktoremu nasz bardzo tani dostęp do płatnych kont bez czekania i limitów download miałem 2.5mb/s i wreszcie maksymalnie wykorzystalem swoje łącze) to ograniczenia znikneły i zaczalem szukać plików tylko na serwisach wspieranych przez rapids.pl.
Z kilku serwisów masz nawet transfer za free bez odciągania ilości danych z konta.
rapids.pl umożliwia pobieranie danych z wielu popularnych hostingów plików takich jak Rapidshare, HOTFILE, MegaUpload, MegaVideo, FileSonic i wiele innych. Uzywam od 3 miesiecy i jestem zadowolony, a wydalem dopiero 4zł. Czekałem na promocje podwójne doładowanie i potrójne doładowanie, które są średnio raz na tydzień.
Za 2 zł masz u nich nawet do 50 GB w transferu w nocy, a jak skorzystasz z polecania i programu partnerskiego to dodatkowe GB wpadają migiem. Zbierasz punkty za doladowania, za polecanych ludzi, a potem pkt możesz wymieniać na transfer lub KASĘ, czyli można nawet na nich zarobić.
Załóż konto przez linka polecającego, a dostaniesz gratis 200mb na przetestowanie łącza. - może będziesz zainteresowany tą ofertą.
Jeśli nie to polecam INTERNET DOWNLOAD MENAGER.
http://rapids.pl/