Bounce bounce bejbi
Tutaj dowiemy się jakim programem można posłużyć się aby rozpoznać ścieżkę dźwiękową z filmu.
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Jak rozpoznać podkład muzyczny z filmu?
|
21.07.2011, 21:31
Jak Ty to znalazłeś?
Bounce bounce bejbi Tutaj dowiemy się jakim programem można posłużyć się aby rozpoznać ścieżkę dźwiękową z filmu. Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
21.07.2011, 22:58
Bardzo często w komentarzach do filmu ludzie podają tytuły piosenek.
Jak dobrze tam zerkłem to nie ma... tam tytułu... użyłem programu Track id.
(22.07.2011, 07:05)karolekdj napisał(a): ...użyłem programu Track id. Tego typu oprogramowanie posiadają również multimedialne telefony Sony Ericsson. Bardzo dobrym programem do identyfikacji nieznanych utworów jest Tunatic. Po instalacji we właściwościach nagrywania w systemie Windows wybrać Stereo Mix a wyłączyć mikrofon komputera. Następnie wyłączyć wszelkie podbicia basu w systemie gdyż komplikują one wykrycie utworu. Reszta efektów jak nieznaczne uwypuklenie średnich i wysokich tonów nawet wskazane (przynajmniej u mnie )
22.07.2011, 13:10
Ja właśnie sprawdzałem Tunaticem i nie znalazło muzyczki.
22.07.2011, 19:30
Ja także nim szukałem ale nie znalazło
A mi znajduje 85% utworów z jednym wyjątkiem:
Nie ważne czy program "słyszy" oryginał czy remiks, wynik zawsze będzie ten sam i poda nam dane oryginalnego utworu. Jeżeli podczas odsłuchu program nie odnajdzie utworu trzeba spróbować jeszcze raz. U mnie za drugim lub trzecim razem program odnajdował dane utworu. Niektóre utwory posiadają pewne kluczowe momenty powtarzające się zarówno w oryginałach jak i remiksach dzięki temu łatwo zorientować się, w którym miejscu rozpocząć rozpoznawanie utworu. Program najłatwiej rozpoznaje refren utworu gdyż te są najczęściej powtarzalne i zawsze jednakowe w oryginałach jak i remiksach. |