Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jak usunąć wszystko z dysku
Czyli tylko wymiana dysków tu pomoże?
A komputera nie zaniosę do serwisu, bo skończyła się gwarancja, a kasy nie mam, żeby zapłacić.
  Odpowiedz
(01.10.2012, 23:14)synonim11 napisał(a): instalacja jakieś dwie godziny i po kłopocie...

Wo ho ho, chyba na bardzo starym komputerze.
Windows instalował mi się nie więcej niż 25 min + 20 min sterowniki
czyli łącznie godzinka i wszystko gotowe do użytku.

Co do CD-ROM'u to nie problem wystarczy pendrive'a.
Instalacja Windows 7 (czy nawet 8) polega na klikaniu dalej, dalej, dalej
i nic więcej - no może wpisanie użytkowników. Na pewno sobie poradzisz.
Poszukaj na YouTube są tam filmiki z instalacją systemu.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Ale ja nie mam 7 tylko xp.
A przy okazji widzę jeden drobny problem,żeby wgrać system za pomocą pendrive to najpierw muszę raczej jakoś go tam umieścić więc i tak bym potrzebował sprawnego CD-ROM żeby z plytki skopiować system na pendrive.
  Odpowiedz
to poszukaj "Biblioteczki Komputer Świat" nr 2 z 2011 r. tam masz dokładny opis instalacji xp, visty i 7 będziesz miał na zaś, a ten cd-rom otworzyłeś ?
  Odpowiedz
  Odpowiedz
Dodam od siebie że system możesz pobrać z sieci i zainstalować
z własnym kluczem dodanym na opakowaniu.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Zrobię chyba tak że zaniosę kompa do komputerowego ale mam pytanie ile to może kosztować oczyszczenie dysku tak żeby nie było żadnych śladów po plikach które na nim miałem.
  Odpowiedz
Ślady zawsze zostają.
Wyczyszczenie dysku tj. formatowanie + wgranie Windows'a
myślę że nie więcej jak 40-60 zł ale oczywiście to zależy
od serwisu.
  Odpowiedz
Dyski mam dwa ale skoro ślady i tak zostają to już po mnie a mam jeszcze pytanko jak mogę sprawdzić czy system mam legalny bo kupiłem kompa z systemem w komputerze ale słyszałem że to wcale nie daje mi gwarancji że system jest legalny.
  Odpowiedz
Czy masz płytę z systemem? Czy na komputerze jest naklejka licencyjna?
  Odpowiedz