Po prostu chciałbym się z tego wyleczyć i żyć jak inni, ale chyba nie umiem.
Jak zaakceptować siebie?
|
14.05.2017, 21:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.05.2017, 22:28 przez Demanufacture.
Powód edycji: Ortografia, interpunkcja, brak znaków diakrytycznych
)
No fakt może i nie zawsze patrzą na wzrost, ale ja nie mam poczucia humoru jestem niski a później na późniejsze lata zawsze się wspomina jak to się imprezowało i ile pilo. Ja powiem swoim przyszłym dzieciom, że grałem w gry przez całą młodość, rozpaczałem ze jestem psychicznie chory na nerwicę i że mamę poznałem np. przez neta...
Po prostu chciałbym się z tego wyleczyć i żyć jak inni, ale chyba nie umiem. Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
14.05.2017, 21:17
Dzieci raczej nie zmartwią się tym, że nie imprezowałeś. Mało tego, dasz im przykład, że bez ciągłego imprezowania i picia alkoholu da się dobrze żyć, bo niejednokrotnie osoby, które bardzo często imprezują i zawsze bardzo dużo piją potem staczają się na dno. A jeśli chodzi o życie tak jak inni, to w poprzednich postach napisałem co trzeba zrobić.
14.05.2017, 22:26
16.05.2017, 07:49
18.05.2017, 21:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.05.2017, 23:22 przez Nieśmiertelny.)
Witaj, temat jest już bardzo wyczerpany przez moich poprzedników. Ja jedynie dodam od siebie - Znajdź pasje, znajomych którzy będą cię cenili jako dobrego człowieka z problemami, na których możesz polegać nawet gdybyś był w głębokiej d*pie, tacy przyjaciele są ważniejsi od dziewczyn, które są puste i nie wnoszą nic do twojego życia. Nie możesz ograniczać swoich myśli tylko do tego, że jest coś z tobą źle, że jesteś brzydki itd. Pomyśl inaczej - Że jesteś wystarczająco ładny, żeby znaleźć kobietę i przyjaciół, którzy wypełnią twoje życie dobrymi wspomnieniami. Polecam ci wypisać kilka najbardziej do ciebie trafiających cytatów czy to z piosenek czy z jakiegokolwiek tekstu kultury. Powieś nad łóżkiem, lub w najbardziej widocznym miejscu jakim się da i zaakceptuj siebie. Nie znam cię, ale proszę cię o jedno. Spójrz w lustro powiedz sobie w twarz, że dasz radę i każdego kolejnego ranka powtarzaj ten "rytuał". TO TWOJE ŻYCIE, NIE DAJ CHOROBIE GO SOBIE UPRZYKRZAĆ! Szczerze trzymam za ciebie kciuki, mam nadzieję, że wspólnie z kolegami i koleżankami pomogliśmy w pewnym stopniu, ale pamiętaj! - To jak ta bajka się skończy zależy tylko od twoich decyzji, to TY jesteś pisarzem.
Życie nie ma ścieżek na skróty.
![]()
31.05.2017, 16:16
Czyli mam sobie znaleźć kobietę która pomimo tego że mi się nie będzie podobać mam być z nią? Podobają mi się takie które nie są w moim zasiegu, myślę że wielu mężczyzn tak ma. A podobam się samym grubym, jakimś nie dorozwinietym dziewczynom które są nie nawet przeciętne z wygladu tylko same jakieś sorry ze tak mowie paskudy. Patrzę na charakter jak najbardziej bo i nie pije i nie palę i nie cpam lubie sprzątać oglądać komedie romantyczne i filmy o miłości ale widzę jacy faceci imponują komietom. Wlasnie tacy ktorzy lubią imprezy, pić alkohol. Tym atrakcyjnym właśnie tacy imponują. Co do lekarza zmienilem z faceta na kobiete podobno bardzo dobrą czy taka jest wyjdzie w praniu. Może i mam wypatrzyony wgląd na swiat przez właśnie nerwicę gdybym jej nie mial to pewnie bylbym jak inni
01.06.2017, 12:16
Patrzysz na całą sytuację z podejściem 'albo coś jest białe, albo jest czarne'. Oddzielasz grubą linią kobiety, które są atrakcyjne i lubią imprezowiczów od całej reszty - całej reszty, która Twoim zdaniem jest be. To wszystko tak nie funcjonuje.... I nie, nie masz być z kimś kto Ci się nie podoba. Zacznij od siebie - od pracy nad sobą, a dopiero później bierz się za całą resztę, takie jest moje zdanie.
01.06.2017, 19:24
Więc poszukaj dziewczyny w towarzystwie które nie pije dużo i postaraj się ją zaskoczyć czymś wyjątkowym,jakąś cechą którą posiadasz,lub umiejętnością którą rozwijasz,a to że masz 165 cm wzrostu to nie koniec świata uwierz.Musisz próbować się zapoznawać z kimś po prostu musisz inaczej nie dowiesz się nic o danej osobie co sądzi względem ciebie-a nóż widelec się uda i oboje będziecie dobrze się bawić.Życie jest totalnie nieprzewidywalne i kiedyś koleżanka powiedziałą mi że nie ma brzydkich facetów tylko jedne kobiety wolą tych a drugie tych-Próbuj Koniecznie !!!-Pozdrawiam
02.06.2017, 10:24
Tak jak mówi Nic i Cień, za bardzo wszystko grupujesz, katalogujesz. Wierz lub nie, znam wiele dziewczyn bardzo ładnych, które mają "brzydkich" chłopaków, a wiele z ładnych nie ma chłopaka, bo każdy podchodzi do tego w taki sposób, że przecież ona jest zajęta - a nie jest! Łam swoje bariery myślowe, Zacznij próbować, rozmawiać z ludźmi.. Z czasem to już nie będzie taki problem, a nawiązywanie kontaktów będzie przychodziło ci z łatwością. Będziesz wiedział na jakie tematy rozmawiać z dziewczynami, gdzie je zabierać itd. Pamiętaj! Ćwiczenie czyni mistrza!
Życie nie ma ścieżek na skróty.
![]()
05.06.2017, 21:43
Tylko jak to zrobić jak przez nerwicę mam fobie przed nowymi ludzmi a do tego przed kobietami. Zatyka mnie, jestem okropnie nieśmiały do tego zakompleksiony. Nie wiem ale mam wrażenie że przegralem życie, młodość bo inni są mlodzi poznają ludzi, piją, imprezuja tańczą. Ja nie pic nie mogę bo mam karuzele 2 tygodnie, tańczyć też nie bo karuzela kilka dni jak po szaleje na tańcu a nowych ludzi się boję . Nerwica zniszczyła mi życie, tak naprawdę nie mam ochoty żyć a do nowego lekarza dopiero we wrsesniu i nie wiem czy coś pomoże. Każdy jeet odemnie lepszy, atrakcyjniejszy rozrywkowy. Ka swoją młodość gralem w gry bo się bałem wyjść z domu. Chcialbym umrzeć. Żałuję że nie mogę być jak inni raczej w oczach dziewczyn jestem dziwakiem i wielu nie zrozumie ze to przez nerwice tak się zachowuje ze nie wychodzę z domu.
|